Slučaj Radovana Aleksića: Režim vodi istragu da je nikad ne završi!

0

Skoro dvije godine traje istraga u predmetu protiv Radovana Aleksića, pukovnika Vojno-bezbednosne agencije Vojske Srbije (VBA), zbog navodnog pokušaja ubistva Predraga Šukovića, nekadašnjeg policijskog inspektora.
Aleksiću, protiv koga se vodi istraga, onemogućeno je da napusti teritoriju Crne Gore. Iako su nadležne insititucije, policija i tužilaštvo, nakon hapšenja Aleksića, u jesen 2016. godine, tvrdili da imaju dokaze da je on počinilac tog djela, jasno je da je u pozadini svega toga bilo nešto drugo. Poslije ovoliko vremena, istraga nije mrdnula sa mrtve tačke, a da zlo bude veće, ne nazire se kraj ove farse, jasno je da je ovaj slučaj politički motivisan.
Uključila se i srpska Ambasada
Podsjetimo, nedavno se i Ambasada Srbije uključila u ovaj predmet, i zatražila je od nadležnih organa Crne Gore da ih obavijeste zbog čega, skoro dvije godine, istraga protiv Radovana Aleksića tapka u mjestu. Oni su pisanim putem, tražili objašnjenje zbog čega istraga nije okončana.
– Ambasada traži objašnjenje od nadležnih organa Crne Gore, kako bi konačno dobili informaciju zbog čega nema razjašnjenja ovog predmeta, potvrđeno je “Slobodi”. Ovo je jasan znak da su nadležni organi Srbije aktivno uključeni u sve ovo i da i oni žele da saznaju zašto se postupak odugovlači.
Aleksić je jedno vrijeme bio u pritvoru, a zatim je uz jemstvo pušten na slobodu. Tužilaštvo nije ponudilo ni jedan jedini dokaz da on ima veze sa napadom na Šukovića, koji se desio sredinom 2016. Čak je i sam Šuković na saslušanju kazao da ne poznaje Aleksića.
Istraga tapka u mjestu
Neshvatljivo je da istraga u ovom slučaju, eksploatisana mjesecima od strane režimskih medija, traje ovoliko dugo, a da za to vrijeme nije ni podignuta optužnica ili odbačena, a svi režimski mediji su zaćutali o ovom slučaju.
Aleksić je u Crnoj Gori službovao od 1984. do 2005. godine kada je, po zahtjevu crnogorskog rukovodstva, premješten u Beograd (politička odluka). Nakon 2005. godine bio je na službi u Beogradu, kao jedan od rukovodećih starješina VBA, ali nikada nije bio njen direktor. Posljednjih pet godina bio je direktor Centra za usavršavanje kadrova službe (specijalizovana ustanova u okviru službe). Dva puta je vanredno unapređen u viši čin i više puta odlikovan.
Tužilaštvo Aleksiću stavlja na teret krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu Predraga Šukovića, i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da Aleksić nema veze sa ovim djelom postalo je jasno još prvog dana, kada je uhapšen, jer je, što potvrđuju materijalni dokazi, on tog kritičnog dana bio u Beogradu, a ne u Podgorici. Aleksić je, što potvrđuju bazne stanice sa njegovog mobilnog telefona, bio na teritoriji Beograda, 11. jula 2016. godine, kada je nepoznata osoba pucala na Šukovića, u centru Podgorice. Kod Aleksića nije pronađen nijedan materijalni dokaz koji bi ga doveo u vezu sa ovim događajem, čak ni oružje iz kojeg je pucano.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.