Slučaj “Jadran”: Podoficir i vodnik preuzimali drogu

0

Podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i stariji vodnik Miloš Kulić, 17. aprila, dva dana prije hapšenja, preuzeli su 56 paketa u kojima se nalazilo 60 kilograma kokaina koje su iste večeri utovarili na jedrenjak „Jadran“, navodi se u odluci Apelacionog suda, kojom je obrazložena odluka o produženju pritvora dvojici osumnjičenih.

Brod “Jadran“ je 19. aprila u podne trebalo da krene na planirano krstarenje, ali nije isplovio jer je crnogorska vojna policija tog jutra zaplijenila skrivenu drogu i spriječila dalje krijumčarenje.

Nakon pronalaska droge, uhapšeni su Radenović, Radomir Osmajić iz Tivta i Miloš Kulić, koji je nakon priznanja pušten da se brani sa slobode i njemu je dodijeljen status svjedoka saradnika.

Za vođe ove kriminalne grupe Specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bjekstvu. Prema odluci Apelacionog suda, Radenović i Kulić su 17. aprila po nalogu Vladimira Račića iz „Golfa 7“ bez registarskih oznaka, koji je bio parkiran ispred jednog lokala u Tivtu, preuzeli pet ranaca u kojima se nalazila droga i veća količina vatrenog oružja.

Tovar su potom smjestili u automobil „Golf 5“, vlasništvo Radenovićeve bivše supruge.

– Slijedeći kriminalni plan, osumnjičeni Radenović i Kulić su „Golfom 5“ došli do školskog broda „Jadran“ na kome su službovali kao vojna lica. Radenović je tri ranca sa kokainom spakovao u dvije vojne torbe koje je potom unio na „Jadran“ – detalji su iz istrage.

– Rance sa drogom, Rradenović je smjestio u spavaonu broda – prostorija broj jedan i to ispod svog kreveta i u jednom od vojničkih ormarića. Nakon toga ponovo je otišao do vozila odakle je uzeo još dva ranca sa kokainom i sakrio ih u vojničke ormariće zajedno sa dva pištolja izbrisanih serijskih brojeva i 52 komada municije – piše u odluci Apelacionog suda koji se pozvao na rezultate iz istrage Tužilaštva.

Prema nalogu Račića, Radenović je ovu drogu trebalo da preda za sada neidentifikovanim članovima ove organizacije u Turskoj, nakon što bi jedrenjak uplovio u luku Istanbul.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.