Slučaj Andrije Vukovića: Košarkaški savez Crne Gore opstruira nastup mladog košarkaša za Srbiju!

0

Nastup Andrije Vukovića talentovanog igrača iz Crne Gore za kadetsku reprezentaciju Srbije doveden je pod veliki znak pitanja! Radi se o jednom od najtalentovanijih igrača u godištu 2005. u cijelom regionu, koji se opredijelio da nastupa za selekciju Srbije.

Mladi košarkaš koji je nastupao za Budućnost Andrija Vuković, Srbin porijeklom iz Crne Gore, rodom iz Podgorice, donio je odluku da isključivo nastupa za reprezentaciju Srbije. Vijest koja je izazvala veliku pažnju u regionu u danu kada je objavljena.

Vuković je rođen 18. januara 2005. godine u Podgorici, a u junu je dobio poziv da nastupi za pionirsku selekciju Crne Gore u sklopu priprema za turnir “Slovenia ball”. Andrija se odlučio da nastupa isključivo za reprezentaciju Srbije, našta ima pravo, jer do sada nije nastupao ni za jednu reprezentaciju Crne Gore, u bilo kom starosnom uzrastu.

Međutim, ova odluka, još uvijek nije dobila svoj konačan epilog, iako je sve pravno i činjenično jasno. Košarkaški Savez Crne Gore odmah po objavljivanju ove vijesti, počeo je sa raznim vidovima opstrukcije kako bi spriječio registraciju Andrije Vukovića i njegov prelazak u dres Srbije!

Naime Andrija Vuković, ispoštovao je procedure, podnio je sva potrebna dokumenta Košarkaškom Savezu Srbije, koji je kompletnu dokumentaciju, kako pravila nalažu, proslijedio u sjedište FIBA.

Međutim, u ovom potpuno jasnom slučaju, FIBA je odgovorila “da ne može da registruje Andriju Vukovića za Srbiju” jer nijesu od strane Košarkaškog Saveza Crne Gore dobili potvrdu da ovaj igrač nije nastupao za kadetsku selekciju Crne Gore.

I tu ne bi bilo ništa čudno, da se ne zna da Vuković nikada nije nastupao za kadetsku reprezentaciju Crne Gore, čime mu je put za prelazak u nacionalni tim Srbije potpuno otvoren!

Ostaje pitanje zašto u KSS i dalje ćute na ovaj pokušaj prevare iz košarkaškog saveza CG, koji mladom košarkašu iz Podgorice očigledno ne žele da omoguće da igra za Srbiju? Da li to ćutanje u slučaju koji je potpuno jasan, znači i da su pojedinci u FIBA umiješani u neke “zakulisne” radnje oko registracije Andrije Vukovića?

Zato se sa pravom očekuje da Igor Rakočević potpredsjednik Košarkaškog Saveza Srbije zadužen za mlađe selekcije, preduzme hitne mjere po ovom pitanju, i omogući Andriji Vukoviću da igra za Srbiju, jer za to nema više nikakvih prepreka, niti imamo taj luksuz da gubimo talentovane mlade igrače srpske nacionalnosti koji žele da igraju za svoju zemlju?

Posebno ako se zna da je Košarkaški Savez Srbije bio vrlo tolerantan i nije pravio nikakve probleme kada su igrači koji su ponikli u Srbiji, a vodili porijeklo iz Crne gore, izražavali želju da igraju za tu reprezentaciju! Zato je sada na potezu Košarkaški Savez Srbije koji ne smije da ćuti na ovakav pokušaj vrlo nekorektne opstrukcije, i omogući mladom Andriji Vukoviću da igra u dresu reprezentacije Srbije za koju bi predstavljao veliko pojačanje i to vrlo brzo, jer se naredno kadetsko prvenstvo približava.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.