Slovan nije fudbalski savez Crne Gore: Srpski fudbaleri odbili da igraju protiv ekipe iz tkz. države Kosovo

1

Srpski fudbaleri i pomoćni treneri iz Slovana iz Bratislave odbili su da igraju mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Feronikelija, ekipe koja dolazi iz samoproglašene države Kosovo.

Kao što su nedavno uoči susreta reprezentacija Crne Gore i tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO to uradili Ljubiša Tumbaković, Filip Stojković i Mirko Ivanić, njihovim putem su se odlučili da krenu i Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić i pomoćni trener Vladimir Radenković.

Oni su na vrijeme obavijestili klub o svojoj odluci jer kao što Srbija kao država i njen narod ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i oni imaju isti stav, ali za razliku od Fudbalskog saveza Crne Gore, Slovan je podržao odluku svojih članova.

– Igrači Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, kao i trener Vladimir Radenković, poštuju odluku srpske vlade vezanu za utakmicu sa Feronikelijem. Slovan respektuje odluku igrača i trenera, pa Dražić, Čavrić i Radenković neće učestvovati u dvomeču sa Feronikelijem.

– Pozivamo navijače da poštuju i da razumeju ovakvu odluku igrača i trenera i kluba. Za nikog od nas, računajući i srpske fudbalere i trenera, ovo nije prijatna situacija, ali moramo da je poštujemo, takvu kakva je – navedeno je saopštenju Slovana.

Inače, poznato je da navijači Slovana često na svojim utakmicama daju podršku Srbiji i srpskom narodu za očuvanje svojih teritorija.

1 Comment
  1. Podg. komentariše

    Opet dezinformacija!
    Nece doci na Kosovo jer ih je strah, a u Slovackoj ce igrati protiv kosovara kao i srbi sto ce igrati i kao sto su im kosarkasice vec igrale protiv njih

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.