Slobodan Milošević u Hagu: Kad prođe okupacija, Kosovo će opet biti srpsko

0

Govor bivšeg jugoslovenskg predsjednika i osnivača Socijalističke partije Srbije, Slobodana Miloševića, u Haškom tribunalu 2001. godine, danas ponovo okupira pažnju javnosti.

Naime, Milošević je tada govorio o srpskoj rak rani, Kosovu i Metohiji.

On se u izlaganju pred Haškim tribunalom osvrnuo i na UN-a, u kako je naveo, procesima progona srpskog naroda sa Kosova.

– Posebno ne mogu da razumijem da neko može da se drzne, da ovde govori o Kosovu, kao o nečemu što nije dio Srbije. Kosovo je Srbija i Kosovo će ostati Srbija. I ova situacija trajaće tačno onoliko koliko bude trajala ova neleglana okupacija Kosova i Metohije. Nelegalna zato što je do nje došlo zloupotrebom Ujedinjenih Nacija i rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti, koja predviđa prisustvo snaga UN. Međutim, te su snage uzurpirale ovlašćenja UN, dozvolile dalje divljanje albanskih terorista, i hiljade Srba i drugih nealbanskih stanovnika Kosova su ubijeni i oteti, desetine hiljada srpskih kuća je zapaljeno, više od stotinu crkava je srušeno i zapaljeno. I sve pod okriljem međunarodnih snaga, koje su bile došle da garantuju svima bezbjednost – pričao je tada Milošević, pa dodao:

– I danas posle ovih karikaturalnih izbora, tu vajni srpski poslanici dolaze avionom iz Beograda da vrše svoju funkciju poslanika i pod vojom pratnjom ulaze u taj takozvani parlament. To će stanje trajati koliko bude trajala okupacija. To je stanje trajalo i pod turskom okupacijom čitavih 500 godina. Ova neće moći toliko da traje, ali onog trenutka kad se ona završi, Kosovo će opet biti potpuno pod srpskom kontrolom. Ali nije reč samo o Kosovu, već i o Srbiji, jer će i Srbijom, ponovo i uskoro upravljati patriote, ali će patriote upravljati i drugim zemljama, umjesto ove šeme novog kolonijalizima i postavljanja raznih marionetskih vlada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.