Sloboda Mićalović se povlači, tu više nema mjesta za nju: Došlo je neko gadno vrijeme

0

Sloboda Mićalović rijetko daje izjave, ne miješa se u politiku, ne vodi medijske ratove… Radi svoj posao, živi daleko od očiju javnosti i ne bavi se drugima.

Međutim, samo jedna izjava lijepe glumice bila je dovoljna da dobije salvu uvreda od nikog drugog do – žena.

Naime, Sloboda Mićalović nedavno je gostovala u jednom podkastu, gdje je, između ostalog, iznijela svoj stav na temu dojenja.

Glumica je bez ustručavanja, vrlo otvoreno i iskreno iznijela svoj stav da bi bebe trebalo dojiti. Navela je i da je svoje bliznakinje dojila dok je imala mlijeka, ali i da joj nije jasno zbog čega neke žene to odbijaju.

Baš ovo izlaganje bilo je okidač da različite organizacija za prava žena, ali i mnoge korisnice društvenih mreža iskažu nezadovoljstvo kroz salve negativnih komentara.

Poslije prilično neprijatne situacije koju je doživjela, Sloboda je presjekla i donijela odluku da se povuče iz cijele priče, jer tu za nju više mjesta nema.

“Umorila sam se od tih komentara, jer si nekada morao da zaslužiš da se pojaviš na TV-u, da imaš neki dokaz zašto si ti tu, gdje te ljudi gledaju i troše svoje vrijeme, gdje mogu nešto da nauče. Sad svi sve mogu da pričaju o ljudima koje ne poznaju.

U mojoj glavi je postala bitka sa vjetrenjačama i onda nekada, kada se od mene očekivalo da kao intelektualac, kao umjetnik nešto kažem o bitnim stvarima, ja sam zanijemila, jer je došlo neko gadno vrijeme, gdje moraš da zaćutiš.

Skoro sam bila osuđena sa svih strana jer sam rekla da žena treba da doji dijete – i to od žena. Zašto ja kažem da žena treba da doji dijete? Je l’ vi razumijete dokle to ide?

Samo sam se povukla i sada kad imam šta da pričam, pričam o filmu i tu ne može niko ništa da mi kaže, jer ja znam kako je u tome”, rekla je Sloboda Mićalović gostujući na Nova TV.

(CDM)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.