Sljedeći Apple-ov sat moći će da mjeri temperaturu

0

Prema navodima analitičara, sljedeći pametni sat kompanije Apple će imati dodatnu opciju, koja će ga načiniti još funkcionalnijim.

Mark Gurman, analitičar Apple ekosistema, sugeriše da će Apple Watch 8 pametni sat imati mogućnost da mjeri temperaturu tijela, preko hardverske nadogradnje u obliku senzora.

Međutim, ističe se da se ne očekuje da će Appleov pametni sat imati termometar, koji bi u realnom vremenu mjerio temperaturu i prikazivao rezultate. Umjesto toga, sat će upozoriti korisnika da izmjeri temperaturu na konvencionalan način ukoliko senzor zabilježi da je temperatura povišena, a može da preporuči i da odete kod ljekara.

Apple na ovaj način želi da se ogradi od toga da se kompanijin novi senzor doživljava kao alatka za dijagnozu. Watch 8 serija pametnih satova od Američke agencije za hranu i ljekove (FDA) nije dobila dozvolu da mogu da se koriste kao verifikovani termometri.

Apple Watch 8 serija pametnih satova, sem pomenutog senzora, ne bi trebalo da implementira druga hardverska poboljšanja u odnosu na aktuelne modele, prenosi b92.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.