Slika i prilika države: Pažin se sad sjetio Marovića, a pustio Sinđelića da pobjegne

0

Crna Gora očekuje da će Srbija uhapsiti i izručiti Svetozara i Miloša Marovića koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su, na zahtjev Crne Gore, raspisane međunarodne Interpolove potjernice, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Zoran Pažin.
On je to kazao u reagovanju na izjavu potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je izjavio da je crnogorskim državljanima koji se dovode u vezu sa obračunom kriminalnih klanova zabranjen ulazak u Srbiju.
“Pozdravljam najavu gospodina Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih djela u Crnoj Gori koji bi bježanjem u susjednu Srbiju mogli pokušati da izbjegnu pravdu. Očekujem da će ove aktivnosti u Republici Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtjev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove potjernice”, stoji u Pažinovom saopštenju.
Crna Gora, kako je rekao, ni nakon godinu dana nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim potjernicama u slučaju Svetozara i Miloša Marovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.