Slijepčević: Pola godine poslije pobjede na izborima birački spisak tek sad dolazi na red!

4

Šef Medijskog centra Ujedinjene Crne Gore, Dušan Slijepčević, istakao je da je razočaravajuća činjenica da pola godine od pobjede na izborima, a preko dva mjeseca nakon izglasavanja Vlade, birački spisak tek dolazi na red kao tema. Lokalni izbori u Nikšiću, gdje je morao da se napravi model, ili pilot projekat, čišćenja biračkog spiska, gdje smo morali već da vidimo rezultate rada – mi izbore dočekujemo sa tek započetom pričom o čišćenju spiska, navodi Slijepčević.

Ujedinjena Crna Gora je već nekoliko puta saopštila koji su koraci neophodni kako bismo na vrijeme uspjeli da dovedemo birački spisak, makar jednim dijelom, u pravo stanje. To se ne radi birokratijom, radnim grupama koje su se sastale možda dva puta. Za to je potrebna jasna odluka ministra da: napravi mobilne policijske timove koji će provjeravati rezidentni uslov, da razriješi kompletan tim koji trenutno vodi knjige rođenih, umrlih i državljana i angažuje nezavisne eksperte – kako bismo napokon sagledali realno stanje; neophodno je da se sa zdravstvenim sistemom „pročešlja“ kompletna baza umrlih u zadnjih 30 godina i da se isprave greške koje su se dešavale pri pogrešnom unosu podataka.

Ovo je samo početak. Ali i dobronamjerna sugestija ministru i MUP-u da je vremena malo, mandat teče, a građani su nezadovoljni. Rješavanje ovog gorućeg pitanja se može izvršiti u periodu od pola godine do godinu. Iz UCG smo spremni da u razgovoru sa timom MUP-a za birački spisak, ali i ministrom lično, predočimo rješenja i konkretne korake. Jer, ponavljamo, vrijeme teče u nepovrat.“, zaključio je Slijepčević.

4 Comments
 1. t-rex komentariše

  Krivokapic je svjestan da sredjeni biracki spiskovi znace kraj njegovog pilutickog divljanja zato mu i nije u cilju da se srede.Njegov jedini cilj je ocuvanje DPs -a i razbijanje DF-a.

  3
  1
 2. Ivi komentariše

  Pomirenje sa Drpsinom. Pomirenje. Krivi….

 3. Helm komentariše

  Očuvanje DPS-a više nije ni cilj stranaca.
  Stranci igraju na Demakrate i URA, a DF ima problem sa osipanjem birača, što će se pokazati i na nikšićkim izborima.

 4. Ivi komentariše

  Ne nego im Kata treba zbog Demokrata. Helm, Mlet, lutko, lutko. Je si li iz Zete?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.