Slavko Stojanović izgubio kompas: Šef policije mu se zamjerio zbog incidenta sa licem koje je uhodilo policiju

0

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović nastavlja iz dana u dan, da svojim odlukama ruši reputaciju policije, koja je za njegovog mandata dovedena na najniže grane. Stojanović je juče naložio načelniku CB Podgorica Jovici Rečeviću da hitno utvrdi odgovornost načelnika OB Cetinje Miloša Vučinića. On traži odgovornost Vučinića zbog, kako je saopšteno iz Uprave policije, nezakonite upotrebe sredstava prinude prema tjelohranitelju jednog lokalnog kriminalca, koji je danima uhodio policiju.
Ništa ne bi bilo čudno, da Stojanović tog istog Vučinića, nedavno, nije postavio na mjesto šefa policije na Cetinju, pod vrlo sumnjivim okolnostima.
Smjenjuje šefa policije koga je nezakonito postavio
Miloš Vučinić je prije par godina napustio MUP, prema nezvaničnim informacijama, uzeo novac za otpremninu i prešao da radi u Montenegro erlajns. Zatim je napustio Montenegro erlajns, i od njih uzeo otpremninu, koju je kasnije vratio da bi mogao da se kandiduje za prvog čovjeka Policijske akademije, ali nije prošao na konkursu. Nije poznato da li je tada ponovo tražio da mu se novac vrati nazad.
I pored svega toga, Slavko Stojanović ga je vratio na posao u policiju i postavio ga, ni manje ni više, za načelnika.
Taj isti Stojanović mjesec kasnije traži odgovornost čovjeka koga je lično postavio.
Naložio provjere načelnika
„Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović je, naložio načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Jovici Rečeviću da, odmah preduzme mjere za utvrđivanje odgovornosti Miloša Vučinića zbog počinjene povrede službene dužnosti – nezakonite upotrebe sredstava prinude kao i neblagovremenog dostavljanja izvještaja o upotrebi sredstava prinude. Načelnik Vučinić je sredstva prinude primijenio 20.02.2018. godine prema M.I. (31) iz Cetinja, koji obezbjeđuje bezbjednosno interesantno lice M.Đ. Prema M.I. su od strane načelnika OB Cetinje primijenjena sredstva prinude jer je dvije noći zaredom pratio policiju i ometao lišenje slobode S.L, osumnjičenog za teško ubistvo u pokušaju u Cetinju izvršeno na štetu N.K. i S.V.“, saopšteno je iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.