Slavica Šćekić: Iznad teških krivičnih djela stoji najveći mafijaš u Crnoj Gori, to je Milo Đukanović

0

Slavica Šćekić, sestra policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, koji je ubijen 30. avgusta 2005. godine, poručila je da nova vlasti treba da se pokrene i napokon založi da konačno sudski postupak za ubistvo njenog brata, koji se vodi pred Apelacionim sudom, ugleda svjetlost dana i da optuženi dobiju zasluženu kaznu.

Kako je kazala u emisiji „Kontakt“ Radio televizije Nikšić, skoro dvije decenije, tačnije 18 godina crnogorske institucije nijesu stavile tačku na taj slučaj i nema pravosudnog epiloga.

„Kazna za to počinjeno krivično djelo mora biti 30 godina zatvora, ništa manje. Iz razloga jer je to teško krivično djelo i iz razloga što je moj brat bio visoki državni funkcioner, istaknuti inspektor, koji se borio protiv mafije, protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je štitio državu i građane od mafije, štitio je ustavni poredak države. Oni su dužni i u obavezi im je da rasvjetljavanje ubistva moga brata bude prioritet. Dužni su da privedu licu pravde preostale učesnike u ubistvu Slavoljuba“, rekla je Ščekić.

Podsjetila je da je presuda do sada ukidana tri puta i vraćana na ponovno suđenje Višem sudu.

„Institucije sistema ponovo, dvadeset godina ubijaju mog brata. Nije svejedno prisustvovati suđenjima i gledati lica ubica, preko puta. To je jako bolno i veoma teško. Vjerovatno postoji razlog zašto se odugovlači sa procesom. Žele da zaboravimo, da se porodica umori i prestane da se zanima za krajnji ishod. Sumnjam da je razlog to što neposredni izvršioci i organizatori ubistva moga brata, znaju od koga su dobili nalog da se ubije Slavoljub. Vjerovatno ucjenjuju nalogodavce ubistva-ako budu oni osuđeni, da će reći ko je naredio ubistvo. Tako da se drže u nekoj pat situaciji. Ne smiju da ih osude, a ne mogu zbog pritiska javnosti da ih oslobode“, smatra Šćekić.

Slavoljub je, kako je dodala njegova sestra, radio na slučajevima teških krivičnih djela i mnoga je rasvijetlio.

Ona godinama optužuje nekadašnje visoke funkcionere ANB-a Zorana Lazovića i Duška Golubovića da su umiješani u slučaj ubistva njenog brata.

„Iznad tih teških krivičnih djela stoji najveći mafijaš u Crnoj Gori, koji se prikrivao funkcijom državnog zvaničnika. Nekada je pokrivao mjesto premijera, nekada predsjednika. A moj brat je otkrio šta je on radio. Više puta sam javno i rekla ko je taj čovjek, to je Milo Đukanović“, ističe Ščekić.

Ni nakon 30.avgusta 2020. godine i izborne smjene vlasti Demokratske partije socijalista, nove vlasti i donosioci odluka nijesu rasvijetliji slučaj ubistva Slavoljuba Šćekića do kraja, a Slavica navodi da je očekivala.

„Nema nikakvih promjena. Očekivala sam više na svim poljima. Samo se smjenjuju funkcioneri na vlasti i sve se završava samo na priči. Da li su to promjene koje smo tražili? Hoće li ih biti? Voljela bih“, zaključila je Šćekić, prenosi RTNK.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.