Slatke li su NATO pare: Savo Kentera primao 4.600 evra mjesečno dok je bio predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore

1

Prije nego što je imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Savo Kentera primao je nepunih 4.600 mjesečno. To se navodi u imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji u roku od 30 dana od stupanja na funkciju.

Kentera je u tih mjeseci bio predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore. Njegova prva direktorska plata na čelu ANB-a iznosila je 1.867 eura, navodi se u imovinskom kartonu.

Kao v.d. direktora ANB-a, Kentera je član Biroa za operativnu koordinaciju i Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kentera je u martu prijavio i prihod od 20.879 eura, gdje se kao osnova navodi samostalna djelatnost.

Plata njegove supruge Ane Kentere u Alter Modusu nije navedena. „Iznos zarade povjerljiva informacija – poznata Agenciji za sprječavanje korupcije“, navodi se u imovinskom karonu.

Osim stana na Cetinju od 57 metara kvadranih koji je stekla kupovinom, ostala nepokretna imovina je u vlasništvu vd. direktora.

On je vlasnik kuća u Budvi od 36 i 93 metra kvadratna, kao i građevinskog zemljišta od 385 metara kvadratnih. Kao osnov sticanja navodi se ugovor o poklonu. Takođe je vlasnik kuće u podgoričkom naselju Tološi od 127, livade od 224 i nepokretnosti od 170 metara kvadratnih koja se vodi pod ostalo.

Kentera ima dva dvotočkaša iz 2018. i 2020 godine, a ćerka Laura Kentera „verakruz“ iz 2020. godine.

Takođe je v.d direktor vlasnik osam komada oružja, koje je stekao nasljedstvom ili kupovinom. Prijavio je i da posjeduje satove i umjetničke slike, koje je stekao kupovinom, a čija tržišna vrijednost se ne navodi u kartonu.

Kentera je vlasnik akcija, od 2016. godine vraća 200.000 eura namjenskog kredita koji vraća ratama od 1.662 eura mjesečno.

On nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

(Vijesti)

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    Zato ste izdali e nista robe,pare kvare ljude ,narocito kad fale .sram vas bilo i vazda vam malo bilo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.