Skupštini iz državnog budžeta skoro 9,6 miliona

Skupštini iz državnog budžeta skoro 9,6 miliona

Skupština Crne Gore naredne godine iz državne kase dobiće skoro 9,6 miliona evra, što je za preko pola miliona evra više u odnosu na ovu godinu.

Budžet za narednu godinu projektovan je na 2,58 milijardi evra, a za Skupštinu je predviđeno 9.581.510.

Za Program unapređenja zakonodavne strukture, naredne godine, biće izdvojeno 4,5 miliona, dok će za skupštinsku administraciju biti opredijeljeno 4,94 miliona evra.

Na bruto zarade i doprinose za poslanike biće izdvojeno 3,26 miliona evra, što je više u odnosu na ovu godinu u kojoj je bilo opredijeljeno 3,06 miliona.

Novim budžetom predviđeno je da poslanicima u narednoj godini bude isplaćeno 1,9 miliona evra za neto zarade.

Za službena putovanja poslanika za sljedeću godinu opredijeljeno je 450 hiljada evra, isto koliko je namijenjeno i ove godine.

Za konsultantske usluge, projekte i studije predviđeno je izdvajanje od 420 hiljada evra, za naknade za stanovanje i odvojeni život 20 hiljada, a za gorivo 38 hiljada evra.

Za funkcionisanje skupštinske administracije biće izdvojeno 4.940.324 evra, od čega će na bruto plate i doprinose službenika otići 3,1 milion, a na službena putovanja 60 hiljada evra.

Od skupštinskog budžeta, 100 hiljada eura biće izdvojeno za objavljivanje nedjeljnika na albanskom jeziku Koha Javore, a za rad Cetinjskog parlamentarnog foruma 34,5 hiljada evra.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *