Skandalozno saopštenje ministra Đorđa Radulovića: DPS kadrovi časno obavljaju svoj posao!

5

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i njegov resor, iako nikad ne odgovaraju na pitanja portala “BORBA”, ovog puta su reagovali na opstrukcije ambasade Crne Gore u Moskvi u vezi sa nabavkom vakcina. Oni su demantovali navode da se DPS kadar lociran u crnogorskoj ambasadi u Moskvi svojski trudio da sabotira nabavku ruske vakcine.  Osim što su demantovali navode, svojski su se potrudili da nahvale DPS-kadar, te istakli da svi časno obavljaju svoj posao.

“Uprkos pojedinim kontraverznim kadrovskim rješenjima prethodnih Vlada, velika većina zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnoj mreži su diplomate i profesionalci koji, bez obzira na različite političke svjetonazore i uvjerenja, časno obavljaju svoj posao, i u interesu Crne Gore, za dobrobit građana i zbog građana”, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako su istakli, ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji, prije dolaska na ambasadorske konsultacije, uspostavio kontakt za dalju komunikaciju u cilju što brže nabavke ruske vakcine.

“Nakon toga, po njegovom dolasku u Podgoricu, privremena otpravnica poslova je pravovremeno komunicirala sa ruskom stranom, pri čemu je hitno proslijedila pisma predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, o čemu postoji službena korespondencija kao dokaz, kao i potvrda ruskog Ministarstva inostranih poslova o njihovom prijemu”, dodaju oni.

Naglašavaju da u cilju prevazilaženja zdravstvene krize i što brže nabavke vakcine, ministar vanjskih poslova, i cjelokupno rukovodstvo Ministarstva, intenzivno je uključeno u proces pregovora, kroz svakodnevne susrete i razgovore sa partnerima i saveznicima, o čemu je javnost pravovremeno informisana.

“Ukoliko potpisnici jučerašnjih naslova na pojedinim crnogorskim portalima imaju konkretne činjenice i dokaze da je neko svojim (ne)činjenjem u Ambasadi Crne Gore u Moskvi doprinio ugrožavanju zdravlja građana, pozivamo i molimo da o tome obavijeste MVP i nadležne organe, kako bi se preduzele sve istražne radnje u tom pravcu. U suprotnom, bićemo u obavezi da konstatujemo da ovakvi navodi nisu zasnovani na činjenicama, već da diskredituju napore Ministarstva vanjskih poslova da u što skorijem roku obezbijedi vakcine za svoje građane”, poručili su oni.

Ministarstvo vanjskih poslova, kao što je više puta saopšteno, intenzivno radi na profesionalizaciji diplomatske mreže.

“Razumljivo je da nakon promjena 30. avgusta, jedan dio javnosti očekuje promjene u svim segmentima sistema, ali treba imati u vidu da se naša država suočava sa brojnim izazovima, od kojih vanjska politika i diplomatija koja je sprovodi svakako nisu najveći”, pravdaju se iz Ministarstva.

5 Comments
 1. Tajci komentariše

  Trebao bi ministar za pocetak da uvede testiranje na narkotike svih u svom ministarstvu, narocito onih koji su angazovani u inostranstvu. Ne znam da li ce nakon rezultata xadrzati isti stav.

  16
  2
 2. Ksilofon komentariše

  Znači olajali ste čovjeka ni krivog ni dužnog da ubija građane Crne Gore blokiranjem dolaska vakcine.

  I sad vam je ministar kriv što kaže da to nije istina. A ne nego treba nevinog čovjeka da optuži samo da vi ne bi uspali lažovi.

  6
  8
 3. t-rex komentariše

  Pa ne misli li DF nastaviti davati podršku Vladi dok se ovaj debil ne smijeni ????

  8
  3
 4. Ivi komentariše

  Meni je on više nego tužan, ali mislim da takve opstrukcije ne može biti. Prije ovi diletanti nijesu poslali jer nijesu smjeli od straha da, se ne zamjere EU. To je ružno što žvaću jer činovnici šta dobiju to sigurno rade.

 5. ja lično komentariše

  a što vi malo lagite nikom ništa ? Svako malo najavljujete neke spektakularne podatke,haosenja,pa jista od toga… neke istrage o kojima posle niko ništa ne napiše. Puštite se Pink nivinarstva,kumim vas bogom. Ne oravite od sebe Šizojeve sluge. Budite glasnik poštenog naroda

  1
  7
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.