SKANDAL: Vlada postavlja u Montekargu kadar DPS-a protiv koga tužilaštvo vodi istrage zbog teških krivičnih djela!

4

Demokratska partija socijalista (DPS) predložila je Milana Čolakovića za člana odbora direktora Montekarga, državne željezničke transportne kompanije.

Čolaković je lice protiv koga se u SDT-u vode dva postupka zbog teških krivičnih djela.

Ispred državnog kapitala za Montekargo predložen je Milan Čolaković, protiv koga je resorno Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) tokom prošle godine podnijelo dvije prijave Vrhovnom državnom tužilaštvu o mogućem postojanju krivičnih djela dok je bio direktor Željezničke infrastrukture i Montenegro bonusa.

Paradoks je da ga na novu funkciju sada formalno ispred državnog kapitala predlaže ministarstvo resorno za ovu oblast – MKI, koje ga je lani dva puta prijavilo tužilaštvu.

On je bio u rukovodstvu Montenegro Bonusa koje je pogrešno prikazalo podatke o imovini, da su benefite, kredite i stanove dijelili bez ovlašćenja. Na osnovu tog izvještaja, Ministarstvo kapitalnih investicija je Vrhovnom državnom tužilaštvu i Skupštini Crne Gore dostavilo informaciju o mogućem postojanju krivičnih djela, zloupotreba ovlašćenja u privredi i višegodišnjem lažiranju bilansa te državne kompanije

Takođe, bio je izvršni direktor Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) a tu funkciju je napustio zbog afere o podjeli sredstava preko 330.000 evra.

Specijalno državno tužilaštvo već provjerava kako su čelnici ŽICG u januaru 2017. podijelili više od 330.000 evra nekolicini funkcionera tog preduzeća.

ŽICG duguje skoro 2,5 miliona po osnovu poreza i doprinosa po osnovu zarada, što je zvanični podatak Poreske uprave iz oktobra 2017. godine.

4 Comments
 1. Kontra Revolucija komentariše

  Kradja se nastavlja zbog „nerevanšizma i kohabitacije“ !.
  Umesto u zatvoru oni u fotelje !.
  Nezna se šta je vece zlo, DPS ili bivša Krivokapiceva ekspertsko prevarantska vlada ?.

 2. Boro komentariše

  Neće dati DF.
  Blokiraće…

 3. LOPOVI komentariše

  OVOJE UZAS.

  UMJESTO DA BITANGE BUDU U SPUŽU ONI SE NAMJEŠTAJU PO DRŽAVNIM PREDUZEĆIMA DA I DALJE KRADU I LUPEŽAJU

  SVAKA ČAST DRITKO. ALI BRZO ĆE IZBORI DOĆI ĆE I VAMA KRAJ

 4. Buki komentariše

  Problem je što svi bi da kraduckaju jer sistem to podržava …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.