Skandal u Ulcinju, Vlada ćuti: Sa opštine skinuli državnu zastavu, dvor Balšića ispisali na albanskom jeziku!

0

Dok vlast već danima bije bitku sa bilbordima oslobodiocima Budve, za to vrijeme, u Ulcinju, naziov kule Balšića je prepravljen i sada piše na albanskom jeziku. Naravno, niti lokalne vlasti, niti Vlada, nijesu reagovali na skrnavljenje i prepravljanje naziva kule koja nosi naziv po dinastiji Balšić. U isto vrijeme, sa zgrade Opštine u Ulcinju skinuta je državna zastava Crne Gore, ali vlasti ćute, očigledno da se ne zamjere albanskloj populaciji pred izbore, pa im se dozvoljava kršenje zakona. S druge strane, svjedoci smo žestokih napada DPS-a i satelita, kako iz vlasti, tako i iz opozicije, kada su u pitanju bilbordi koji su postavljeni u Budvi, u čast oslobodiocima tog grada.
Sve ovo je još jedan dokaz da u Crnoj Gori vladaju dvostruki aršini kada je u pitanju odnos države prema Srbima i prema Albancima.

Dvor Balšića ispisan na albanskom
Kula Balšića je izgrađena krajem XIV i početkom XV vijeka po nalogu dinastije Balšića, koja je vladala crnogorskim zemljama pored Skadarskog regiona. Za glavni grad bio je izabran Ulcinj, u kojem su i danas sačuvane zgrade, uticajno vezane sa ovom familijom. Kasnije, kada je grad osvojen od strane Osmanskog carstva, turci su dodali kuli treći sprat, a na prvom spratu su napravili salu sa sferičnim oblikom svoda. Kula se nalazi na najvišoj tački Starog grada, ima značajnu visinu i predivni pogled na Jadransko more.

Na zgradi Opštine Ulcinj nema državne zastave
Vođa OVK u dvoru Balšića, povezan s Milovim kumom
Kompanija “Plava Hydro Power” iz Ulcinja, koja je predala eleborat za gradnju dvije male hidroelektrane na Đuričkoj rijeci u opštini Plav, nalazi se u vlasništvu kontroverznog biznismena i političara sa Kosova Florina Krasnićija koji je bio i jedan od osnivača i glavni finansijer Oslobodilačke vojske Kosova. Sjedište kompanije “Plava Hydro Power” je u hotelu “Dvori Balšića” u Ulcinju. Jedan odsto vlasništva ima firma “Gradnja” iz Bijelog Polja a 99 odsto posjeduje Krasnićijeva firma “Triangle General Contractors – INC” iz Dečana.
Ova Krasnićijeva firma suvlasnik je sa jedan odsto i kompanije Hydro Bistrica koja se takođe bavi izgradnjom malih hidroelektrana na sjeveru Crne Gore. Većinski vlasnik ove firme je kompaniji Synergy, u kojoj preko svoje firme KIA Montenegro udio ima i podgorički biznismen Vuk Rajković, kum i partner premijera Mila Đukanovića u kompaniji Global Montenegro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.