Skandal u predmetu “državni udar”: Osudili teroriste Šišmakova, Popova, Bogićevića i Ristića, a nijesu tražili njihovo hapšenje!

1

Mjesec dana nakon izricanja presude za navodni “državni udar”, Crna Gora nije zatražila od Rusije i Srbije hapšenje osuđenih Eduarda Šišmakova, Vladimira Popova, Predraga Bogićevića i Nemanje Ristića.

Kako saznajemo, od Rusije i Srbije nije traženo izručenje, ali hapšenje i određivanje ekstradicionog pritvora.

Ovo je još jedan dokaz da je pomenuto suđenje bila politička montaža. Odlukom da se ne traži poštovanje zakona, država je sama priznala da je pomenuti predmet bio politički performans aktuelnog režima.

Nezabilježeno je u sudskoj praksi da se nakon izricanja osuđujuće presude za osuđena lica i to za terorizam, ne zatraži od matičnih država njihovo hapšenje. Ako matične države neće da ih uhapse i izruče Crnoj Gori, onda su, dužne da im bar sude, po nalogu Crne Gore. Ali, Crna Gora od Rusije i Srbije nije tražila ni da im se sudi po ovdašnjoj optužnici.

Ovo je skandalozno ponašanje nadležnih organa, da se ne traži hapšenje pomenutih lica, koje se mora sankcionisati.

Eduard Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krtivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična djela.

Predrag Bogićević za ista kjrivična djela osuđen je sedam godina, dok je Nemanja Ristić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije.

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, a Mihailo Čađenović na godinu ipo.

1 Comment
  1. Ostara se, a dobra se ne viđe. komentariše

    Zašto je to skandalozno? Pa to je dobra vijest. Znaci, da priča pije vodu samo kod nas, jer smo zakoreli u kriminalu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.