Skandal u Podgorici: Policajci podržali batinaše, sudija ih pustio kući

0

Više desetina policijskih službenika došlo je ispred Osnovnog suda u Podgorici da pruži podršku petorici kolega batinaša koji su pretukli trojicu mladića. Ovakvo skandalozno ponašanje policijskih službenika i pružanje podrške počiniocima krivičnog djela nije izazvalo reakciju menadžmenta Uprave policije. Ćutanje direktora policije Slavka Stojanovića na ovo skandalozno ponašanje policijskih službenika je samo dokaz da je upravo Stojanović, svojim neradom, stvorio ambijent da klanovi unutar policije mogu da tuku narod, a da im pojedine kolege javno pružaju podršku. Ovakvo ponašanje policijskih službenika, od kojih su neki možda u ovom momentu na dužnosti, a trenutno se ispred suda solidarišu sa batinašima iz svojih redova, zahtijeva hitnu reakciju nadležnih službi. Ovakvim ponašanjem policija još jednom šalje poruku javnosti da su oni iznad zakona.

Policija da procesura sve koji su došli da daju podršku kolegama
Milan Radović iz Građanske alijanse osudio je ovakvo ponašanje policijskih službenika.
“Mislim da to pokazuje dosadašnju praksu gdje policija umjesto da pomogne u identifikovanju onih koji brutalno krše ljudska prava štiti svoje kolege sa jedne strane i sa druge šalje poruku da bi i oni to isto uradili. Krše i etički kodeks jer pokazuju gradjanima da podržavaju one koji krše ljudska prava i zakon. Mislim da svi ti treba da budu procesuirani od strane Uprave policije jer im nije mjesto u policiji, rekao je Radović za Borbu.
Batinaši na slobodi
Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda pustio je petoricu policajaca, koji su osumnjičeni da su izvršili krivično djelo zlostavljenje, na štetu tri građanina i falsifikovanje službene isprave, da se brane sa slobode.
Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović i Miloš Bečanović su u subotu 17. februara prebili trojicu mladića ispred lokala “Bajice” u centru  Podgorice.

(foto: Fos media)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.