Skandal u KAP-u: Milov tajkun prisiljava radnike da mu potpisu podršku u borbi protiv Vlade! (FOTO)

45

Vlasnik Kombinata aluminijuma (KAP) vlasnik Veselin Pejović naložio je svim upravnicima i poslovođama u tom preduzeću da prisiljavaju radnike da potpišu izjavu podrške njemu i kompaniji Uniprom saznaje “BORBA”

“Mi dolje potpisani radnici KAP-a u stečaju ovim putem iskazujemo podršku vlasniku Uniproma i potvrđujemo da su nam u KAP_u u stečaju obezbijeđeni uslovi za normalan i dostojanstven rad i to u značajno većoj mjeri nego što to stečaj podrazumjeva. Istovremeno se ograđujemo od izjava bivših radnika KAP-a  koji su iznijeti na zasijedanju skupštinske komisije za privatizaciju 4. marta. Takođe izjavljemo da oni nijesu naši legitimni predstavnici koji su trebali da nas radnike KAP-a predstavljaju pred parlamentarnim tijelom. Molimo vlasnika Uniproma da zajedno sa nama nastavi sa proizvodnjom aluminijuma. Posebno apelujemo na sve društvene subjekte da svojim činjenjem ne ugrožavaju našu egzistenciju”, navodi se izjavi koju radnicima nameću da potpišu.

Ovo je još jedan skandalozni potez Pejovića, koji je juče zaprijetio da će od danas prekinuti radni odnos 600 radnika zaposlenih u KAP-u, a da će to državu koštati 10 miliona evra koje će potrošiti na otpremnine.

 

 

45 Comments
 1. Dekson komentariše

  Sram ga bilo. Država ako je država treba da nađe mehanizme da zaštiti radnike a i sebe od ovakvih bahatih tajkuna koji se ponašaju kao da je ovo feudalno društvo.

  38
  1
 2. Ja komentariše

  Da se išta promijenilo i da ima vlade ovom govne.u bi jeba.i majku po kratkom postupku

  37
  1
 3. Ja komentariše

  Nebi se živ smio čuti kao deripaska putinu.pih

  36
 4. Ja komentariše

  Potpisuj to da ti ne jeb.m mater odma.

  14
  1
 5. neponovitse komentariše

  Kad radnici koji imaju pristojne zarade se uzjogune tj. kad ih potpale oni neuki i sa zlim namjerama, desi se 1989. godina, i vecina od tih radnika tada velikih bukaca danas nema centa ili jos potrazuje nesto iz tog perioda. A svi su ih zaboravili.

  13
  4
 6. Dajbabe komentariše

  Kad kondukter kupi stratesku fabriku uz pomoc kleptomanskog režima tako to biva. Treba Dritan da ga malo pretumba pacese umiriz.

  21
  1. kuca komentariše

   Pa Dritan i je kriv za ovo !

 7. Catania komentariše

  Drzava treba pod hitno pokazati moc ,ne smiju dozvoliti da jedan kondukter uslovljava i da ucijenjuje

  19
 8. Broj1 komentariše

  Kondukter, folirant nepismeni…

  14
 9. Boro komentariše

  Svi u KAP znaju ko stoji iza tog ,,Javnog apela,, ali i iza zastrašivanja i ucjena radnika.

  12
 10. Istina komentariše

  Očigledna je namjera rukovodstva KAP da zastrašivanjem radnika i prijetnjama otkazima pokuša utjecati na to da država ne počne ispitivanje poslovanja ovog giganta

  1. Nikoletina komentariše

   Apsolutno. Ali nisu ovi banditi svjesni izgleda da se mole bogu koji neće vaskrsnuti. Njihov car, Milo, on je go. Gotov je.

 11. bitak komentariše

  Prenosim komentar:”Ekipa koja stoji iza konduktera Pejovica,a i on treba da objasne narodu sledece:
  1.Gdje je nestalo KAP-ovih 17 fabrika?
  2.Gdje je nestala KAP-ova proizvodnja? Od nekadasnjih 120000 t (100000t primarnog metala i 20000 preradjevina-polufabrikati i finalni proizvodi)
  3.Gdje je nestalo KAP-ovih 6000 radnika?
  4.Gdje je nestao KAP-ov izvoz i godisnji ukupni prihod koji je isao i do 400 miliona usd ?
  5.Gdje je nestao KAP-ov asortiman od preko 8000 proizvoda? (KAP je proizvodio sve sto se na svijetu moglo proizvesti od aluminijuma,osim 7 mikronske folije-nju su samo mogli proizvesti Amerikanci)
  6.Gdje je nestalo KAP-ovih 2 200 000 m2 zemljista sa svom infrastrukturom?
  Inace da obavijestimo experta Pejovica da je KAP proizvodio silumine i trupce-billets(10-ne hiljada t) jos dok je on prodavao vozne karte!”

  16
 12. Slave komentariše

  Ovom čovjeku uzeti sve i podijeliti radnicima. Šta je ovo, šta se ovo dešava?!

  9
  1
 13. Todorina komentariše

  Nikad mali čovjek nije bio ovoliko unižen koliko sad od strane DPS-a i njihovih tajkuna. Duša me boli dok čitam ovakve stvari..

  7
  1
 14. tako stoje stvari komentariše

  A pomoće mu puno potpisi…pravna država treba da profuncioniše. Tačka.

 15. Nikoletina komentariše

  Danas obični radnik u Crnoj Gori ne vrijedi ništa. On je potrošnija i mizernija roba od olastične kese u marketu. Pišljivi bob. Na samom smo dnu, i ako žustro ne reagujemo, nećemo moći ni disati, nećemo imati pravo. Imamo prvu priliku da se odbranimo već sad u martu, moramo, prosto moramo.

  1. Realan komentariše

   KLASICNI ROBOCLASNICKI POREDAK U PRIVATNOM SEKTORU JE NA SNAZI.NIJE TO SAMO U OVOJ KONDUKTEROVOJ,,MPERIJI,,.TAKO JE I KOD DRUGIH.DOPRINOSI SE UPLACUJU NA MINIMALAC,RADNICI UNAPRIJED POTPISUJU RJESENJA ZA ODMOR NA ONOLUKO DANA KOLIKO IH SLEDUJE A KORISTE NPR.SAMO 10 DANA.NEDJE NI DANA ITD.SVE OVO JE DOZVOLILA PRETHODNA VLAST.DA VIDIMO KOLIKO CE OVU OBESPRAVLJENOST OVA VKAST BAREM UBLAZITI.CISTO SUMNJAM NAZALOST !

  2. Obilića Poljana komentariše

   Pejovića odmah privesti i procesuirati.

 16. Mitar komentariše

  Sram vas bilo kako lazete, evo me u Kap-u, niko ne prisiljava radnike na bilo.kakav potpis.Nemojte nas vi, Vučinić i Milačić braniti, kumim vas bogom.

  1
  6
  1. Realan komentariše

   E NE LAZI TAKO RI BOGA GEIJEH JE .IMAMO OCI PA VIDIMO STA SE RADI U KOMPLET PRIVATNOM SEKTORU,CAST MALOBROHNIM IZUZETCIMA.

   4
   2
  2. kuca komentariše

   I ne treba tak9 su svi zapisleni u kapu clanovi DPS-a posten covjek nije mogao tu da ae zaposli.

 17. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

  Nije samo KAP u pitanju. Nema razlike sa BEMAXOM, Cijevnom, Normalom, Genexom, Tarom, Poliexom, Volijem, Telekomom u krajnjem. Da li postoje radnička prava u tim firmama? Svaka od ovih firmi je sumnjivog poslovanja, ili kupljena budzašto, ili je stvorena od ukradenih para, od naroda i države. I onda jedan zamajačević Dritan, sjedniči sa njima i dogovara stategiju razvoja ove Crne zemlje. A ni jedan od njih ne plaća porez radnicima u mjeri zakonom predviđenim. U nekima radnici čak i ginu. Dritanga se pravi blesava, kao i premijer mu. E to Vam je narode CG, Vlada koja je samo kontinuitet prethodnog; oni predhodni su pokrali narodu pare, a ovi sadašnji su pokrali volju naroda. Ovi da zaštite narod, radnika? Isto sr..nje, drugo pakovanje, nesposobni profesore Krivokapiću, i to je profesore, takođe narodna (vrlo umna) izreka.

  5
  1
  1. Realan komentariše

   novopeceni,SVE STO SI NAPISAO NAZALOST 100 % TACNO.JOS SI MOGAO DA NABRAJAS,NAZALOST.,,kuku nama za nama,, .

 18. DjangoBoj komentariše

  Jel on jaci od drzave?????

  1. kuca komentariše

   Jeste,gdje ti vidis drzavu sa Abazovic-Krivokapuc cirkusom?

   6
   1
 19. DjangoBoj komentariše

  Da li mu treba dozvoliti da maltretira jadni narod ucjenama???

 20. kuca komentariše

  Kakvo je Crna gora pradrustvo.Tuzno da ni Vladu nemamo.

  5
  1
 21. TackastaZabica komentariše

  Na ovo ne treba cutati ljudima se mora hitno pomoci

 22. TackastaZabica komentariše

  Dokle ovo sve ide kad je svakakvi klosar dao sebi za pravo da maltretira radnika

  1. kuca komentariše

   To je tekovina ekspertski vlada,pa jel kreten iz vlade koji se proglasi ekspertom prvo htio ukinuti neradnu nedjelju?Pa sto ocekivati od takvih debila,nista dobro sigurno.

   4
   1
 23. Ivi komentariše

  TREBA IZA NIKŠIĆA DF DA ORGANIZUJE POTPISIVANJE PETICIJE, da se ovo miče.

  1. kuca komentariše

   Ako mislis na Vladu potpisujem.

   5
   1
 24. MatijaF komentariše

  Ne znam zašto mu se daje za pravo uopšte da izigrava da je jači od države

 25. Marko komentariše

  Tako to biva kada neobrazovani tajkun dodje od blata do zlata zahvaljujuci lopovskom rezimu. On je samo marioneta jednog trulog sistema koji je ovde decenijama bio na snazi.

 26. Miroljub komentariše

  Zasto vise maltretirate srpski narod koji je progonjen i mucen na svaki nacin? Zasto je sramota biti Srbin u Crnoj Gori? Milovi tajkuni su i dalje jaki, ali ne zadugo.

 27. Bole komentariše

  Na samom smo dnu, i ako žustro ne reagujemo, nećemo moći ni disati, nećemo imati pravo. Imamo prvu priliku da se odbranimo već sad u martu, moramo, prosto moramo.

 28. Bajo Pivljanin komentariše

  Svi znaju ko stoji iza ovoga, i da ovaj tajkun nije sam dosao na ovu ideju. Destabilizacija pred izbore 14. marta, kada DPS odlazi na djubriste istorije.

 29. Vuk Miljanic komentariše

  Nijesmo mi jos dovoljno demokratiju usvojili dokle god onaj koji daje plate radnicima ima za pravo da pored toga sto moraju mukotrpno a rade moraju i da misle kao on.

 30. Misliti crnogorski komentariše

  Najbolje je da Dritan preuzme KAP. On nije komdukter nego Dr. 😂 Dako pomogne tim ljudima.

 31. sanya261 komentariše

  30 godina je DPS unistavao fabrike i firme, uzimao koru hljeba narodu. Sad pokusavaju preko svojih mafijasa kojima su dopustili da svasta rade i kradu drzavu da izvojevaju pobjedu na izborima, da unize novu vladu, da prisile ljude da im se priklone. NECEMO VISE TAKVU CRNU GORU.

 32. Lazar komentariše

  Dosta je ucjena ovom narodu. Narod se konačno oslobodio straha i 14. marta će Nikšićani to i dokazati.

 33. Ljubo komentariše

  Ovaj narod se dobro napatio. Vrijeme je da se otvore nove fabrike ili obnove stare, da se Nikšić vrati na mjesto koje mu je pripadalo u bivšoj Jugoslaviji. Glasajmo za budućnost.

 34. Djole30 komentariše

  Šta rade i dokle njihov bezobrazluk ide?! Pod hitno rasformirati ostatke starog sistema do najsitnijih delova

 35. Niksicanin komentariše

  Plače Spuž za ovakvima . Zašto ne reaguje sad dritan i ekipa , sada vidimo zbog čega su nam neophodni novi tužilački zakoni za koje se zalagao DF. Dok god nemamo sređeno sudstvo i tužilaštvo. Mi ne možemo raskrstiti sa korupcionaškim tajkunskim i kriminalnim organizacijama bliskim DPS-u

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.