Skandal u doba korone: Režim svoje službenike u Skupštini nagrađuje i sa 40.000, a za narod namijenili pomoć od 50 evra!

9

Koliko je vlastima zaista stalo do građana i boljeg života, naročito za njihovu egzistenciju u vrijeme krize izazvane korona virusom, najbolje pokazuje sledeći primjer.

Naime, izborna godina počela je podjelom novca zaposlenima u Skupštini Crne Gore za poboljšanje uslova stanovanja, a iznosi su bili od 2.000 do 40.000 evra.

U vrijeme najveće krize, DPS svojim kadrovima obezbjeđuje pomenite svote novca, a s druge strane, Vlada nam saopštava kako će u vrijeme krize nezaposlenima uplatiti po 50 evra.

Znači, za DPS službenike i po 40.000 evra, za sirotinju raju po 50 evra.

Pomoć države su dobila 54 službenika parlamenta, od onih u kabinetu predsjednika Skupštine i Generalnom sekretarijatu, pa do upisničara i vozača.

Najviše novca, po 40.000 evra dobili su na ovaj način pomoćnica generalnog sekretara parlamenta Jelena Radonjić i sekretar Zakonodavnog odbora Vlatko Šćepanović, koji je prošle godine bio angažovan i u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

U dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid piše da su tom prilikom, po 15. 000 evra dobili su i zamjenica generalnog sekretara Marija Mirjačić, zatim Ana Radonjić, jedna od devetoro savjetnika Ivana Brajovića.

Manje iznose dobili su šefovi knjigovodstva, finansija, upisničari, arhivarka, vozač, pa i saradnik na programu stažiranja i volonterskog rada u Edukativnom centru Skupštine.

Za poboljšanje uslova stanovanja posredstvom Vladine Komisije pomoć je ponovo dobio rukovodilac Odsjeka za informaciono-komunikacione tehnologije Skupštine Vuko Perišić, inače bivši odbornik DPS na Cetinju.

On je 2018, kada je Skupština raspisala oglas za poboljšanje uslova stanovanja dobio 1.650 evra. U januaru ove godine, kako piše u dokumnetu, dobio je 8.500 evra.

Na ovogodišnjem spisku onih koji su posredstavom Vladine Komisije dobili novčanu podršku je i interni revizor Skupštine Vaso Vasović, koji je dobio 15.000 evra za poboljšanje uslova stanovanja.

Tako se još jednom pokazuje koliko je vlastima zaista stalo do običnog naroda, koji treba da se zadovolji mrvicama, dok se iza kulisa valjaju desetine hiljada evra.

Sve ovo se dešava u vrijeme krize, kada bi država trebalo da stegne kaiš, jer nas očekuju teška vremena. Međutim, kao i uvijek, strogoća se trenira na običnom narodu, a privilegovani su kao gotovo uvijek članovi vladajuće partije.

9 Comments
 1. Bombarder komentariše

  Bravo za Borbu. Razgrcete mrak!

  24
 2. Kvisko komentariše

  Svaka cast, najbolji portal

  22
 3. VolivasVoli komentariše

  Vas nijesu kupili ovi iz DPS-a, samo napred!

  22
 4. Gradjanista komentariše

  Nijesam vaš fan, ali radite hrabar posao, svaka vam čast. Imate hrabrosti da se uhvatite u kostac sa mafijom.

  22
 5. DRPS komentariše

  Kupio Milo i Dan i Vijesti. Borba samo naprijed!

  21
 6. Kafanski filozof komentariše

  Njima evro i a narodu novostampanj perperi!.
  Samo dalje, udarajte ih po lopovskim prstima. U glavu ne vredi, prazna!.

  18
 7. Baja_California komentariše

  Nevjerovatno je da posle sve ove pohare, lopovluka i bitangi koji sve popljackase i napunise se razni smrdavci eo 30 godina gledas propadanje, narod pomro od dugova i nervoze, i da posle svega toga opet ovi govna od nasih sugradjana koji vide sve to opet zaokruze dps, pa je li moguce prika da posle svega mozes da glasas ove duse izdajnicke koji izdadose svoj narod i pocese da suruju sa zlotvorima i slave Oluje i priznaju Kosovo…Dok je ovija montenegrina izdajnickih Milo se ne sjekira.

  18
  1
 8. Lange komentariše

  Ni za lijek im ne pomagale a i neće,povataćemo se mi posle ove lažne korone nemoj da misle da nećemo

  13
 9. vasko komentariše

  Nije realno ocekivati, da ce svako da se proda za 50 eur, jedni imaju vecu cijenu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.