Skandal sa potpisima: Poslanik DF-a “podržao” Marka Milačića, mimo svoje volje

0

“Skandal sa falsifikovanim potpisima podrške, koji je samo za neupućene iznenađenje, najnoviji je pokazatelj šta sve koristi režim kako bi obesmislio izbore i kako bi svojim glavnim protivnicima omogućio “konkurenciju” u vidu raznih autsajdera i avanturista”, napisao je na svom Fejsbuk profilu Slaven Radunović, poslanik Demokratskog fronta.
Na spisku lica koja su navodno dala podršku predsjedničkom kandidatu Marku Milačiću i Vasiliju Miličkoviću, našla su se i imena poslanika DF-a Jovana Vučurovića i Vere Bulatović, kao i predsjednika mladih Nove iz Nikšića Nikole Goranovića. Vučurović i Goranović su “podržali Milačića, a Bulatović je “dala” potpis Miličkoviću. Takođe, na spiku “podrške” su i imena članova porodica nekih funkcionera DF-a.
“Ustavni sud je ukinuo odredbu o obaveznom potpisivanju podrške kandidatima za predsjednika pred OIK, kako bi došlo do masovnog prepisivanja iz biračkog spiska, a samim tim i do poplave kandidata. Većina ovih “kandidata” se poziva na čast, poštenje, ugled i slično…, napisao je Radunović.
Poslanik Jovan Vučurović kaže da je režim svjesno doveo do ove anarhije, prvo onda kada je ukinuo, posredstvom zarobljenog Ustavnog suda, potpisivanje podrške predsjedničkim kandidatima pred OIK.
“Baš zbog te odluke imamo ovu lakrdiju, gdje se bestidno falsifikuju čak i potpisi poslanika i odbornika, i poplavu raznih avanturista i političkih marginalaca, koji se ne libe da se za svoje mjesto ,,pod suncem” izbore grubim falsifikatima i zloupotrebama. Dakle, ovakvu situaciju je direktno izazvao kriminalni režim, omogućivši ovim likovima da se kandiduju, prave cirkus, napadaju i ,,sapliću” onoga kandidata oko kojega se okupila čitava opozicija i koji ima ogromne šanse da porazi predstavnika DPS-a i mafije. Očigledno je proteklih dana bilo previše ,,poštenja” u izjavama onih, navodno novih političara, koji hoće da smijene ,,stare”. Naravno, svi imaju pravo da se bave politikom, ali niko nema pravo da krade, švercuje i falsifikuje ono najvrjednije što čovjek ima, a to je ime, prezime i – potpis, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.