Skandal: Dinoša udara šamare Crnogorcima na Kosmetu, režim ćuti!

0

Ambasador Crne Gore u Prištini Ferhat Dinoša sreo se sa premijerom tkz. države Kosovo Albinom Kurtijem i tom prilikom mu prenio pozdrave albanskog naroda Crne Gore. To je još jedan dokaz da Dinoša doživljava Crnu Goru kao isključivo državu Albanaca, a ne kao građansko društvo. Naravno, niko iz vlasti u Podgorici nije osudio ovakvo ponašanje svog ambasadora, iako su upoznati sa tim skandalom.

“Ambasador Ferhat Dinoša, Crnu Goru ne vidi kao građansku državu već je neskriveno doživljava isključivo kao državu Albanaca, a svoju misiju na Kosovu zloupotrebljava kako bi se nametnuo kao zaštitnik svealbanskih interesa.

Naime, na priijemu kod premijera Kosova, Albina Kurtija, ambasador Dinoša mu je preneo pozdrave svih Albanaca iz Crne Gore što je objavljeno na portalu Vlade Kosova ali i u svim kosovskim medijima na albanskom jeziku. Ovim besramnim činom, Dinoša je nanio neprocjenjivu štetu ugledu Crne Gore ali i još snažnije nastavio da vrijeđa osjećanja kosovskih Crnogoraca čije bi interese da je sreće morao da zastupa i brani. Sada nam je i više nego jasno zbog čega za pune 4 godine njegovog mandata ne obilazi crnogorske porodice niti čini išta kako bi poboljšao naš neprimjereno loš sveukupni položaj na Kosovu i tretman od strane kosovskih institucija.

Za ovaj diplomatski skandal smo prije desetak dana zvanično obavijestili i ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore tražeći od njih objašnjenje i stav ali do objavljivanja ovog saopštenja od nadležnih nijesmo dobili odgovor. Stoga ovim putem želimo da obavjestimo crnogorsku javnost i javnost u regionu kako bi svi bili upoznati sa Dinošinim nepočinstvima koja niti počinju niti se završavaju samo na ovom nedjelu”, saopštio je Slobodan M.Vujičić predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.