Skandal: Bosanac gađao lopticom rivala, prijetio, pa izbačen s turnira!

0

Nedopustivo ponašanje bosanskog tenisera Damira Džumhura na turniru u Akapulku s kojeg je diskvalifikovan. Težak skandal je napravio u meču sa Botikom van Sandshulpom, s kojim je odmjerio snage u kvalifikacijama, jer je nakon izgubljenog brejka gađao lopticom rivala, navodno je prijetio i sudiji, zbog čega je sam napustio teren.

Da su se stvari otele kontroli bilo je jasno posle jedne diskutabilne odluke linijskog sudije, koja je išla direktno na štetu Damira Džumhura, a u korist njegovog rivala.

Holanđanin je tada stigao do brejka i poveo je u gemovima 6:5 na tvrdoj podlozi, a onda je uslijedio haos i nezapamćeni skandal u režiji Bosanca.

Jednostavno, nije mogao da se pomiri s takvom odlukom arbitra, pa je prvo lansirao lopticu u Sandshulpa, da bi mu bio oduzet poen, što je bila druga kazna u kratkom periodu.

Uslijedilo je vrijeđanje sudije, navodno je Džumhur, bar prema tvrdnjama teniskih fanova na društvenim mrežama, prijetio ubistvom, ali je jasno da dokle god se ne pojavi video-snimak prijetnji, to treba uzeti s debelom rezervom.
Organizatori turnira u Akapulku su nakon što je Damir napustio teren, saopštili da je on diskvalifikovan zbog nesportskog ponašanja.

Ubrzo posle saopštenja, ponovo se na društvenim mrežama pojavila priča da je Džumhur, navodno, vikao sudiji „ubiću te!“, prije nego što je pri rezultatu 6:5 u gemovima prvog seta bijesan izašao s terena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.