Skaj prepiska Lazovića, Milovića i Zvicera: Šakoviću je oduzeta blinda, čekaju ko će doći po onu sa ruskim tablicama

0

Tajni agent Petar Lazović, koji se sada nalazi u pritvoru, obavještavao je kolegu Ljuba Milovića i vođu „kavačkog klana“ Radoja Zvicera o svim mjerama koje je policija preduzimala prema članovima „škaljarskog klana“, pa i kada su kome od njih oduzeli blindirani automobil.

To je činio i 24. avgusta 2020. godine, nakon što su njegove kolege u Baru oduzele vozilo „Škaljarca“ Milića Minje Šakovića, koji je kasnije ubijen u Budvi.

Prema pisanju „Vijesti“, do tih podataka došlo se na osnovu transkripata razgovora vođenih preko zaštićene Skaj aplikacije, koje je Europol dostavio crnogorskim istražiteljima.

“Da znate da je u Baru uzeta blinda Minji Šakoviću”, poslao je Lazović tog dana Zviceru i Miloviću, koji su sada u bjekstvu.

“Đe je bio smrad”, pitao je potom Zvicer, a Milovića je zanimalo čije su blinde ruskih tablica na šlepi.

Lazović ih je informisao da policija još ne zna za koga je stigao taj automobil, kao i da su Šakovićev oduzeli čekajući ko će da dođe do blinde ruskih registarskih oznaka.

“Ne znamo još. Čekaju je još, pa čekajući nju, naletio Minja”, posao je Lazović, u to vrijeme pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović.

Zvicer je tada poslao poruku da je Šakoviću oduzet i telefon.

“I tel je Minji uzet. Čije su ono dvije blinde u NK?”, upitao je Zvicer policajce, a Milović mu odgovara pitanjem – đe su?

“Bile u NK, neki đede ih na obveznice carinio”, odgovorio je Zvicer.

„Kavčani“ nakon toga raspravljaju o tome kome je namijenjen blindirani automobil sa ruskim tablicama.

“Kome li su ovu htjeli dat, možda Ulami, pošto je Ulama do sada pozajmljivao”, poslao je Milović.

Zvicer mu odgovara da je Ulama (Vladimir prim. aut) – “Neđe preko”…

“Pitaću ture đe ga je”, dodao je Milović, a iz prepiske koju intenzivno vode tih dana proizlazi da tim pogrdnim nadimkom oslovljava Baranina Edmonda Mustafu, pripadnika „škaljarskog klana“, koji je u ljeto 2020. godine bio pod kontrolom Lazovića i Milovića.

Milović je tada iznio i svoj plan za Mustafu, a Zvicer dvojicu policajaca pitao “Imate li ga snimljeno đe špija?”. Dobio je potvrdan odgovor.

“Sa kim on piše od njih?”, pitao je Zvicer, na što mu je Milović odgovorio:

”Sa Jovom sigurno. Rekao mi je da je Ulami davao ‘blindu’”.

Šef „kavačkog klana“ konstatovao je da on (Mustafa) “može da ih prospe”.

Milović, koji prethodno traži da se za tog Baranina obezbijedi kriptovana aplikacija, poručujući da će se to dogoditi “kada mu ovo završe”.

“Onda ga polako stiskam da me informiše. Ako ne bude produktivan, onda mu ide represija i ucjena. Vazda ga možemo izgoret. To nam je najlakše”, poslao je Milović.

“Imate li ga snimljenog kad špija?”, pitao je Zvicer i od policajca dobija odgovor – “Čuš”.

“Top”, napisao je vođa „kavačkog klana“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.