Skaj komunikacija uhapšenih „Grandovaca“: Mijajlović naručivao, policajci švercovali cigarete

0

Aleksandar Mijajlović, koji se povezuje sa tkz. ekipom „Granda“, uhapšen je sa više saradnika zbog, kako sumnja Specijalno državno tužilaštvo, šcerca cigareta.

Prema podacima portala RTCG, Mijajlović je sa „šverc ekipom“ komunicirao putem Skaj aplikacije.

Naime, policijski službenici na carinskim prelazima puštali su Mijajlovićeve kontejnere cigareta bez nadzora.

Mijajlović preko Skaja stupa u kontakt sa proizvođačem cigareta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ta, za sada nepoznata osoba, po njegovom nalogu naručuje cigarete i organizuje njihovo ukrcavanje i transport brodom za Crnu Goru.

Nepoznata osoba je, prema Mijajlovićevom nalogu, kupila pet kontejnera sa 7.700 paketa cigareta marke FM plavi, FM crveni i Trokadero plavi slim, koje su dopremljene u Crnu Goru.

Mijajlović, kako se sumnja, uz pomoć sada uhapšenih policajaca Dejana Jokića i Dragana Backovića u više navrata realizuje kriminalni plan, tako što cigarete prenose preko granice, izbjegavajući kontrolu.

Uhapšeni Backović je, u Skaj prepiskama, prenosio povjerljive informacije uhapšenom Golubu Vojinoviću, obavještavajući ga, kako se navodi u rješenju Višeg suda, o radnjama službenika Uprave policije.

Tako mu je omogućavao da skloni 800 paketa neocarinjenih cigareta različite vrste, koje je Vojinović prikrivao na kamionskoj prikolici, na neutvrđenoj lokaciji u Podgorici.

“Nakon čega su okrivljeni Dragan Backović i Golub Vojinović zajedno sa drugim sada nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije od kojih dvojica imaju nadimke Sničko i Lauda, prikrivali navedene neocarinjene cigarete, tako što su sada nepoznati pripadnici krimminalne organizacije, sa prikolice pretovarili cigarete na teretna vozila I to tako što su u dva teretna kombi vozila od kojih mu je jedno stavio na raspolaganje pripadnik kriminalne organizacije koji na aplikaciji Sky Ecc koristi nalog sa šifrom 3WX2FF, utovarili 174 i 106 paketa cigareta, a u manji kamion još 520 paketa cigareta, koje su prevezli prema Nikšiću kako bi ih sklonili na sigurnu lokaciju da bi ih u mjestu Kočani sačekao okrivljeni Dragan Backović, preuzeo da prati kretanje teretnih vozila sa cigaretama, u cilju izbjegavanja policijskih patrola, do mjesta na područiju Opštine Nikšić na kojem su ih sakrili”, navodi se u rješenju Višeg suda.

Sumnja se da su Backović i Vojinović, 12. februara 2020. godine izvršili krivično djelo pranje novca, i to na način da je Vojinović izvršio prenos novca znajući u tom trenutku da je pribavljen kriminalnom djelatnošću, čiji je iznos prelazio četrdeset hiljada eura.

Backović je tada na račun Vojinovića u Trebinju, od sada nepoznate osobe, preuzeo 86.300 evra, koje je Vojinović pribavio nezakonitom prodajom cigareta, a što je Backović u tom trenutku znao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.