Sjeverna Makedonija: Od sjutra ponovo policijski čas

0

Vlada Sjeverne Makedonije danas je odlučila da uvede policijski čas od 22.00 do 5.00 na teritoriji cijele zemlje od srijede 10. do ponedjeljka 22 marta.

To je na Facebook-u objavio premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev koji je naveo da policijski čas neće važiti za putnike na međunarodnim aerodromima i u drumskom putničkom saobraćaju, a kao dozvola za kretanje će im se priznavati karte.

Špediterima i osobama koje obavljaju transport za vreme zabrane kao dozvola će se prihvatati putni nalog, dok će transporteri u tranzitu imati obavezu da zemlju napuste u roku od tri sata.

Odstupanja će važiti i za sve grašane kojima za vreme zabrane kretanja zatreba hitna medicinska briga, ali za slobodno kretanje će to morati da najave na broj 192 Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Slobodno će moći da se kreću i pripadnici posebnih službi, zdravstveni radnici, pripadnici policije i vojske, uz korićenje starih dozvola izdatih u vrijeme prošlogodićnje zabrane kretanja, dok će firme morati da ponovo podnesu zahtjev za radnike koji rade poslije 22.00.

Odukom vlade u Skoplju svi makedonski građani i stranci koji iz afričkih zemalja ulaze na teritoriju Sjeverne Makedonije obavezno če biti upućivani u dvonedjeljnu kućnu izoloaciju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.