Sjeverna Koreja osudila Pensovu izjavu: “Idiotski i glupi komentari”

0

Visoka funkcionerka severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova ocijenila je danas kao “glupe” nedavne izjave potpredsjednika SAD Majka Pensa o predviđenom samitu lidera dvije zemlje, prijeteći da će “ponovo razmotriti” sastanak.
“Ne mogu da sakrijem iznenađenje pred tim idiotskim i glupim komentarima koji dolaze iz usta američkog potpredsjednika. U slučaju da SAD budu išle protiv naše dobre volje i nastave s ilegalnim i uvredljivim aktima, savjetovaću vrhu države da ponovo razmotri samit”, rekla je zamjenica šefa sjevernokorejske diplomatije Čeo Son Hui, u izjavi koju je prenela agencija KCNA.
Pens je u ponedjeljak izjavio da “nema sumnje” da je predsjednik SAD Donald Tramp spreman da napusti razgovore s sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom ako se bude činilo da oni ne daju rezultate.
On je takođe naveo da je Sjeverna Koreja “izigrala” vlade Bila Klintona i Džordža Buša kada su pokušali da navedu Pjongjang na denuklearizaciju i iznio uvjeravanja da trenutna američka administracija neće načiniti istu grešku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.