Sjednica zakazana za 22.jul, ni riječi o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sazvao je desetu sjednicu redovnog proljećnjeg zasijedanja za 22. jul, a u predloženom dnevnom redu nema Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica.

Prema informacijama Pobjede, u Vladi Crne Gore intenzivno rade na doradi teksta na osnovu Mišljenja Venecijanske komisije i postoji mogućnost da se, nakon okončanja tog posla koji radi Ministarstvo za manjinska i ljudska prava, rasprava o zakonu o slobodi vjeroispovijesti održi na posebnoj sjednici crnogorskog parlamenta krajem jula. Ukoliko se Prijedlog zakona ne pojavi pred poslanicima do kraja jula, onda će se o njemu raspravljati na redovnom jesenjem zasijedanju Skupštine Crne Gore.

– Radimo intenzivno i temeljno, jer nam je cilj da sve sugestije iz pozitivnog mišljenja Venecijanske komisije budu uvrštene u tekst i smatramo da će zakon biti usvojen velikom većinom glasova – kazali su za naš list iz Vlade Crne Gore. Iako je bilo najava iz redova Srpske pravoslavne crkve, do sada nijesu upućeni prijedlozi amandmana na zakonski tekst. Vlada Crne Gore je na sjednici 16. maja utvrdila Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica i tada je saopšteno da on neće biti upućen parlamentu na verifikaciju, već će se o njemu prvo izjasniti Venecijanska komisija, što je to tijelo i učinilo nešto više od mjesec kasnije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.