Sjednica SNS-a: Razgovarali o dolasku Putina, ali i o izborima

Sjednica SNS-a: Razgovarali o dolasku Putina, ali i o izborima

U Zemunu je održana sjednica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke kojoj je prisustvovao i lider naprednjaka i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Kako Tanjug saznaje, tema sastanka je 17. januar, kada u posjetu dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin, a nekoliko nevladinih organizacija najavljuje da će uz podršku SNS organizovati doček ruskog predsjednika kod hrama Svetog Save.

Pored predstojeće posjete predsjednika Rusije, tema su bili i vanredni parlamentarni izbori.

Posle prvog sastanka kojem su, pored rukovodstva, prisustvovali članovi proširenog Izvršnog odbora, u zemunskoj hali “Pinki” održan je još jedan.

Članovima SNS se obratio Vučić koji je pozdravio prisutne i rekao da će predstojeća godina biti teška i komplikovana.

Sjednici je prisustvovalo oko 3.000 članova vladajuće stranke i, “gotovo svi su iznijeli stav da treba raspisati vanredne parlamentarne izbore”, prenosi B92.

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović je za Prvu televiziju rekao da to nije mjesto na kome će se donijeti takva odluka, kao i da je to bila prilika da “predsjednik Aleksandar Vučić čuje stavove”.

– Mi smo uvijek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju – rekao je Stefanović, dodajući da trenutno obilaze stranačke odbore po Srbiji, a da će kad budu imali konkretno mišljenje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavijestiti o tome javnost.

“Mi smo uvijek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju – rekao je Stefanović poslije sastanka.

Govoreći o predstoijećoj posjeti ruskog predsjednik Vladimira Putina, koji u Beograd dolazi 17. januara, Strefanovih je rekao da smo za taj doček spremni, a da je policija spremna da pruži punu sigurnost svim građanima koji budu išli ka hramu Svetog Save.

– Potpuno smo spremni da bezbjednosno zaštitimo svakog našeg građanina, kao i našeg gosta – rekao je Stefanović, namopinjući da je značaja te posjete izuzetan, da je to uvijek tako kad je riječ o najznačajnijim političarima i državnicima koji nam iz svineta dolaze, te da je uvjeren da će i ta posjeta značajno doprinijeti proširenju međusobnih odnosa dvije zemlje, posebno na polju ekonomske saradnje.

(Telegraf.rs)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *