Sječa kadrova u policiji: Ukidaju se radna mjesta Enesa Bakovića i Zorana Lazovića

6

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Zoran Brđanin pripremio je akt o sistematizaciji na osnovu kojeg će svi policijski funkcioner biti neraspoređeni. Danu je potvrđeno da će aktom o sistematizaciji, ako se s tim slože predstavnici Vlade, doći do spajanja SBPOK-a Zorana Lazovića i Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi Enis Baković, čime će automatski biti ukinuta radna mjesta dvojice pomoćnika.

Pošto kod njih ne postoji volja da sami napuste te funkcije, ovo je jedino i najbrže zakonsko rješenje i način da se Lazović spriječi da eventualnim žalbama odlaže svoju smjenu.

Osim ukidanja radnih mjesta za dvojicu pomoćnika, aktom o sistematizaciji svi funkcioneri Uprave policije će biti neraspoređeni od komandira i pomoćnika do načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti.

Kako cijeli sistem u Upravi policije ne bi bio paralisan, svi oni, osim Lazovića i Bakovića, ostaće na svojim radnim mjestima i obavljati redovne aktivnosti nekoliko dana dok ne dobiju rješenja o novom rasporedu.

U novom sektoru koji će se sastojati od SBPOK-a i kriminalističke policije biće imenovan novi pomoćnik.

Planirano je da akt o sistematizaciji bude objavljen do petka, a već u toku naredne nedjelje Brđanin će imenovati svoje najbliže saradnike, a potom i načelnike centara bezbjednosti.

6 Comments
 1. Savan komentariše

  A eto vama iz DF-a ne valja Brđanin

  11
  12
 2. Milan komentariše

  Sve ili bar većinu načelniks i komandira po gradovima postaviće Ura, svoje ljude koji su već spremni i Brđović će odraditi šta mu gazde kažu. Nijesu se džaba Vijesti toliko zauzele da se baš on postavi, isuviše je naivno u to poverovati.

  10
  7
 3. Zecanin komentariše

  Plakat ce te vi za Bakovicem brzo da se vrati..najstrucniji nacelnik i najposteniji od svih do sad a i od sad…ima da se sprdaju svi sa policijom sad.

  1
  33
  1. E viva komentariše

   Hahaha,cuveni Bakovic zvani Rolex

   6
   1
 4. Ivi komentariše

  TO TO I TO!

 5. Zecanin komentariše

  Neko sa 3 posto glasova i ko se nacionalno izjasnjava kao Albanac, vedri i oblaci u Crnoj Gori.Dal smo za to glasali…ovo je neka nova..cudna Crna Gora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.