“Situacija sa koronom u Crnoj Gori je ozbiljna”

0

Situacija u Crnoj Gori je ozbiljna i ne smijemo dozvoliti da se ugrozi sistem.

To je na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela saopštio direktor Instituta za javno zdaravlje Boban Muguša.

“Moramo da shvatimo da je transmisija visoka i može pogoditi svakog. Neophodno je da svi shvatimo da ove mjere treba poštovati”, rekao je Mugoša.

Podsjetio je da su danas uvedene i mjere koje se odnose na radno vrijeme i da će od srijede u ponoć stupiti na snagu i mjere koje se odnose na zabranu kretanja od 19 do 5 časova.

“One treba da smanje kontakte kako bi spriječii dalje prenošenje infekcije i one su sa razlogom uvedene. Zaključili smo da je ovo mjera koja može pomoći u ovoj situaciji i vidimo da ih uvode i druge zemlje. Sva ova situacija čini nas ranjivima jer svako novo odugovlačenje u sprečavanju širenja infekcije dovodi u pitanju i naš redovni život, mentalno zdravlje i fizičke sposobnosti. Ono što može da nas vrati u normalan život do vakcine je poštovanje osnovnih mjera i onih koje su donešene. Vrijeme je da se razumiju i prihvate mjere”, istako je Mugoša.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.