Širom Crne Gore: Obilježavanje 20 godina NATO zločina

1

Širom Crne Gore sjutra će biti obilježeno 20 godina od zločinačkog NATO bombardovanja.

Miholjski zbor, Bratstvo pravoslavne omladine Crne, Besmrtni puk Crne Gore i Veterani 63. padobranske brigade, 20. godišnjicu NATO bombardovanja SRJ obilježiće u nedjelju programom na Miholjskoj Prevlaci i u hramu Hristovog vasksenja u Podgorici.

Događaj koji organizatori najavljuju kao centralnu manifestaciju obilježavanja 20. godišnjice sjećanja na žrtve agresije i bombardovanja počeće Svetom arhijerejskom liturgijom i pomenom u manastiru Miholjska Prevlaka sa početkom u 8 časova.

Nakon liturgije biće upriličen program u kome će nastupiti pravoslavni horovi Sveti Jevstatije Prevlački iz Budve i Sveti Sava iz Herceg Novog, glumci, recitatori i instrumentalisti.

Predviđeno je i polaganje vijenaca na grobove stradalih pripadnika Vojske Jugoslavije i MUP na Kosovu, Marka Avramovića i Dragana Bjelanovića na gradskom groblju Brdišta.

Program u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici počeće u 19.45.

Nikšić: Obilježavanje godišnjice i moleban za stradale

U Nikšiću će u nedjelju, obilježavanje godišnjice NATO agresije početi liturgijom u 9 časova u Sabornom hramu. NJegovo preosveštenstvo vladika budimljansko-nikšićki Joanikije služiće moleban za svu našu braću i sestre koji su izgubili život u ratovima od 1991 do 1999 godine.

U 11 časova na Trgu Šaka Petrovića, kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, biće organizovano obilježavanje 20 godina od početka zločinačkog NATO bombardovanja naše otadžbine SRJ.

Godišnjicu obilježavanja NATO zločina organizuje Udruženja boraca ratova 1991-1999.

„Sloboda narodu“: Protestna šetnja na godišnjicu NATO bombardovanja

U organizaciji pokreta „Sloboda narodu“ organizovaće 24. marta protestnu šetnju, povodom dvadeset godina od agresije NATO pakta na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

„Okupljanje je u nedjelju, 24. marta, na platou ispred spomenika Sv. Petra Cetinjskog, u Podgorici. Pozivamo sve slobodne građane da nam se pridruže i da zajedno odamo počast nastradalim u bombardovanju i, ujedno, podsjetimo crnogorski režim i NATO emisare da nijesmo zaboravili žrtve i razaranja naše države“, kazao je jedan od osnivača pokreta Boško Vukićević.

Iz pokreta su podsjetili da je tokom agre­si­je Ali­jan­se u Cr­noj Go­ri stra­da­lo 10 osoba, me­đu ko­ji­ma i tro­je dje­ce. Kr­va­vi epi­log NA­TO bom­bar­do­va­nja Sr­bi­je i Cr­ne Go­re bio je oko 3000 uga­še­nih ži­vo­ta.

(IN4S)

1 Comment
  1. rikardo zamora komentariše

    Svakom casnom i postenom coveku je MORALNA OBAVEZA da prisustvuje!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.