Siniša Mali pokazao papire koji potvrđuju koliko miliona evra ima Đilas na Mauricijusu (FOTO)

0

Gostujući u specijalnom izdanju “Nacionalnog dnevnika” na TV Pink Siniša Mali, ministar finansija, je zapitao Dragana Đilasa da li ima novac na Mauricijusu i da li je zaista riječ o iznosu o kojem su mediji izvijestili.

Riječ je o velikom iznosu novcu, a postoji na desetine računa u preko 15 zemalja svijeta. Ovakvu hobotnicu pravi samo neko ko hoće da nešto sakrije i riječ je o ogromnom novcu koji je neko zaradio, oteo dok je bio na vlasti. U to vrijeme je novac iznesen i stajao je van domašaja naše zemlje, kaže Mali.

Mali je pokazao i papire koji potvrđuju koliko miliona evra Đilas ima na Mauricijusu.

Danima nas, kaže Mali, Đilas ubjeđuje da nema račun na Mauricijusu, a sada se pokazalo da ih ima dva i to sa preko 5,7 miliona evra.

Ističe da lider SSP laže, da su papiri i dokumenta tu, a da na drugo svijetlo na sve baca odnos sa Draganom Šolakom.

Godinama unazad slušamo da ne postoji odnos između njih dvojice, a postoji od 2014. godine, kaže Siniša Mali.

Ističe da se radi o interesnoj grupi koja raspolaže ogromnim novcem, koji se krije. Nije čudo, kaže, što žele da sruše Vučića.

Dokazi su tu, papiri su tu, a šta god drugo Đilas rekao, laže, kaže Siniša Mali.

Jedan od osnovnih indikatora za pranje novca jeste složena struktura, veliki broj računa, ogroman novac u više zemalja, a sve to ne odgovara poslovnom modelu, kaže ministar finansija.

Pitanje je da li je Đilas imao ovoliki novac na Mauricijusu i kada, zapitao je Siniša Mali.

Stekli su se svi uslovi da Uprava za sprečavanje pranja novca provjeri ovaj slučaj i ovo mora da se razjasni, izjavio je Željko Radovanović iz Uprave za sprečavanje pranja novca.

Radovanović kaže da, pored ovih indikatora, važnu ulogu ima to što se radi o politički eksponiranom licu.

Ako imamo sumnju u izvršenje krivičnog djela, možemo da privremeno ograničimo raspolaganje sredstvima, a ukoliko se postoji sumnja u izvršenje nekog krivičnog djela, odnosno kriminalne djelatnosti, novac se može trajno oduzeti,  kaže Radovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.