Siniša Mali: Od 28. aprila kreće prijava za isplatu 60 evra svim punoljetnim građanima

0

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da 28. aprila kreće prijava za isplatu 60 evra svim punoljetnim građanima.

Podsjetimo, svi punoljetni građani imaju pravo na po 60 evra. Isplata će ići u dvije rate, prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle ukupno 110 evra.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

 

Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namjenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je na RTS da je zadovoljan brojem od 120 miliona fiskalnih računa koje su građani poslali u kviz “Uzmi račun i pobedi” i ponovo istakao važnost borbe protiv sive ekonomije

– Sada je skoro 12 miliona koverata, to je 120 miliona fiskalnih računa. Svaki fiskalni račun za nas znači novac koji ulažemo u izgradnju puteva, škola, bolnica, vrtića. Mi tim novcem finansiramo život, tj. nabavku vakcina, medicinske opreme, ljekova. Svaki put kada ne uzmemo fiskalni račun, korist ima samo onaj poslodavac koji to uzme sebi u džep. Hvala svim građanima Srbije, svijet o borbi protiv sive ekonomije je više nego razvijena u našoj zemlji – rekao je ministar Siniša Mali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.