Sinhronizovana akcija DPS-ovih medija u veličanju Milovića: Tvrde da je odobrio hapšenje Rusa po nalogu iz SAD-a, iako je to u isključivoj nadležnosti Tužilaštva!

0

Pokrenuta je sinhronizovana akcija medija bliskih Demokratskoj partiji socijalista. Naime portal CDM i portal Dan prenijeli su saznanja da je ministar pravde Andrej Milović odobrio hapšenje ruskog državljanina u Crnoj Gori a sve po nalogu SAD-a.

Međutim, ministar pravde ne može davati odobrenja za hapšenje, baš kao ni bilo ko drugi u izvršnoj vlasti već naloge za hapšenje daje i sprovodi isključivo Tužilaštvo. S tim u vezi jasno je da je ovo spin uoči Milovićeve smjene kako bi se isti predstavio kao američki čovjek čime bi bio zastrašen dio parlamentarne većine i ne bi glasao za Milovićevu smjenu.

 

 

Ingerencije koje ministar pravde ima po pitanju pojedinih hapšenja iste su koliko ima i ministar kulture. Stoga je jasno čemu ovakva pisanja – isti ovi mediji žele da spasu ministra pravde od smjene.

Ti mediji su prenijeli informaciju da je ministar pravde odobrio je hapšenje ruskog državljanina A.M. zbog nezakonitog miješanja u izborni proces u Sjedinjenim Američkim Državama inezakonitog finansiranja u SAD. Ruski državljanin u Crnu Goru je došao jahtom, prenose ovi mediji a njega je američki FBI konstantno pratio, a kada je uplovio u naše vode Sjedinjene Američke Države su uputile zahtjev Crnoj Gori za „privremeno pritvaranje“ A.M. To je urađeno na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao Okružni sud u Njujorku u vezi sa nezakonitim miješanjem u izborni proces inezakonito finansiranje u SAD.

U aprilu je porota u Arizoni podigla optužnicu protiv 18 ljudi zbog sumnje da su se miješali u predsedničke izbore 2020. Među njima su i članovi tima bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, prenosi Reuters, pozivajući se na mišljenje Višeg suda okruga Marikopa u Arizoni i državnog tužioca Krisa Mejsa.

Inače, ministar pravde, Andrej Milović, boravio u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama,krajem maja, gdje je kao jedan od glavnih govonika učestvovao na prestižnom Southeast Europe Transatlantic Economic Forumu. Milović je imao niz značajnih bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima američke administracije, kao i sa predstavnicima i rukovodiocima nekih od najvažnijih institucija iz oblasti pravosuđa i bezbjednosti.

Andrej Milović, tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa predstavnicima Federalnog Istražnog Biroa (FBI) u. Tokom sastanka, naglašena je neophodnost detaljnije analize malignih uticaja koji se iz inostranstva vrše na Crnu Goru, a poseban akcenat stavljen je na potrebu izgradnje kapaciteta unutar Crne Gore za slične vrste analiza, čime bi se omogućila brža i efikasnija reakcija na sve oblike spoljašnjih prijetnji.

Posjeta crnogorskog ministra pravde imala je cilj unapređenje pravosudne saradnje između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, razmjenu iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i jačanje institucionalnih kapaciteta kroz konkretne projekte i inicijative.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.