Sinđelić dan pred hapšenje tražio azil

2

Saši Sinđeliću, svjedoku saradniku u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, određen je ekstradicioni prtvor, potvrdila je za “Vijesti” Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda.

“Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je ekstradicioni pritvor Saši Sinđeliću, zbog postojanja potjernice Interpola”, kazala je Muzurović “Vijestima”.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Sinđelić uhapšen na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb.

Potjernica je, kako navode, raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu, “na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske.”

Državljanin Srbije Saša Sinđelić, svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine juče je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore podnio zahtjev za međunarodnu zaštitu.

“Povodom Vaših pitanja obavještavamo Vas da je lice Saša Sinđelić podnio zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori, dana 01.07.2019. godine. Ovaj zahtjev će se procesuirati u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca („Službeni list CG“ 2/17, 3/19). Takođe, isti će biti i okončan u skladu sa rokovima propisanim pomenutim zakonom”, navodi se u odgovoru MUP Televiziji Vijesti.

2 Comments
  1. real komentariše

    i treba svako da odgovara za svoje postupke ne samo ovi nesrecni izvrsioci nego bi da je srece nalogodavci i huskaci dobijali duplo vece kazne

  2. Savo Licina komentariše

    Ada sve je kekao kod Marica! Ima i privatnih snimaka, sve objasnio. Sta sad on oce da svjedoci? Po 5 put da totalno suprotno mijenja iskaz? Ovo je nevjerovatno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.