Sindikat taksista najavljuje proteste u septembru

0

Strukovni sindikat taksista Crne Gore najavio je da će protestovati početkom septembra zbog porasta sive ekonomije u ovoj sztruci, a o tačnom datumu i načinu protesta odluku će donijeti na sjednici koja je zakazana za 30. avgust u Podgorici.

Iz sindikata ističu da su od nadležnih tražili da se kontrole prevoza putnika u drumskom saobraćaju izuzme Komunalna policija i inspekcija, i da se pri Upravi za inspekcijske poslove formira nova inspekcija koja će imati ovlaštenja svih navedenih inspekcija, kako u budućnosti nebi svaka inspekcija bila drzava za sebe, i kako borba protiv sive ekonomije u ovoj oblasti, nebi ostalo mrtvo slovo na papiru i domen deklarativnih obećanja.

“Posebno poglavlje u stimulisanju sive ekonomije u ovoj oblasti, koja nazalost zauzima više od dvije trećine prevoza putnika u drumskom saobraćaju, zauzimaju sluzbenici Komunalne policije i inspekcije, koji su novcem legalnih poreskih obveznika, najplaćenija i najopremljenija Služba u svakom grada Crne Gore, a za njihove rezultate rada nisu potrebni nikakvi posebni izvještaji jer negativni efekti tog revanšističkog i selektivnog rada, a za primjenu ovlaštenja prpisanih zakonom totalnog nerada, su vidljivi na ulicama naših gradova, ne samo iz njihove nadleznosti kontrola u prevozu putnika u drumskom saobraćaju, negu i u drugim oblastima iz njihove nadležnosti”, kaže se u saopštenju sindikata.

Iz sindikata navode da je tako omogućeno svakom ko posjeduje bilo kakvo putničko vozilo da se može baviti prevozom putnika, bilo da je građanin Crne Gore ili stranac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.