Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra se zahvalio Vladi i ministarki Borovinić Bojović

2

Piše: Milan Đurović, predsjednik Sindikata slobodnih radnika KCCG

Sindikat slobodnih radnika KCCG pozdravlja odluku Vlade Crne Gore da novčano pomogne zdravstvene radnike koji direktno rade s kovid pacijentima u iznosu od 250 evra. Ovo je prvi put od početka epidemije da je Vlada i resorno ministarstvo nagradila težak rad i zalaganje zdravstvenih radnika u ovolikom iznosu, koje iznosi više od polovine njihovih zarada.

Istovremeno,podržavamo zahtjev Ministarke zdravlja da se u najskorije vrijeme povećaju zarade zdravstvenih radnika, koji su u prethodnom periodu pokazali visok stepen društvene odgovornosti i sebe nesebično dali u liječenju i borbi protiv korona virusa.

Međutim, naš sindikat ne odustaje od svog zacrtanog cilja, da se kroz pregovore s Ministarstvom zdravlja prvo dođe do posebnog kolektivnog ugovora za Klinički centar pa tek onda krenuti u realizaciju dogovaranja procenata povećanja.Svjedoci smo medijskog nastupa jednog DPS-u bliskog sindikata iz Kliničkog centra koji je naprasno odustao od nekad zajedničkog proklamovanog cilja o izradi posebnog kolektivnog ugovora. Kao istinski predstavnici zaposlenih u Kliničkom centru, mi ne odustajemo i smatramo da KCCG kao jedina tercijarna zdravstvena ustanova u državi,zahtijeva poseban i specifičan tretman jer osim brojnosti zaposlenih ona podnosi i najveći teret pružanja svih zdravstvenih usluga u čitavom sistemu zdravstva a time je i opterećenost zaposlenih u njoj i najveća.

Donošenje posebnog kolektivnog ugovora za KCCG u mnogome će zadovoljiti i sindikalne zahtjeve ljekara zdravstva u pogledu povećanja njihovih koeficijenata.

Shodno tome, Sindikat slobodnih radnika KCCG će ubrzo krenuti u prezentaciju i realizaciju svojih ciljeva kroz inkluzivni dijalog s menadžmentom KCCG i Ministarstvom zdravlja, gdje će se na obostrano zadovoljstvo naći optimalno rješenje i zadovoljiti naša prava ali i interes i zaštita javnih finansija države, koje su ugrožene i skoro uništene katastrofalnom politikom bivše Vlade.

2 Comments
  1. Ivi komentariše

    I sada neka nastave, da rmbaju zahvalni, pa ko pretekne. Sad kad ste se dogovorili, dako prestanete da kukate, pošto je pola u CG gladno i bez posla.

  2. Ivi komentariše

    I predsedniče para nema, pa vrti inkluzivni dijalog koliko ti je najmilije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.