Sindikat čeka pismenu ponudu Spajića, većina učionica i danas prazna, Ministarstvo povlači tužbu

0

Nakon skoro trosatnog sastanka sinoć su Vlada Crne Gore i Sindikat prosvjete dogovorili uvećanje zarade prosvjetarima i to tako da će od 1. jula povećanje iznositi 10 odsto bruto, a od 1. septembra 17 odsto kumulativno. Sindikat prosvjete danas čeka da tu ponudu dobije u pismenoj formi, nakon čega će Glavni odbor donijeti konačnu odluku da li im je ponuda prihvatljiva. Ni danas neće biti nastave u većini škola širom Crne Gore. Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović je nakon sinoćnjeg sastanka saopštio da je resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović kazala da prosvjetari neće snositi posljedice zbog stupanja u štrajk, te da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija MPNI povući tužbu koju su podnijeli protiv Sindikata prosvjete.

“Sve nedoumice smo razriješili. Smatramo prosvjetare kao prioritetnu kategoriju. Opravdano je njihovo nezadovoljstvo zbog zarada. Mislim da smo došli do rješenja. Večeras smo došli do dobrog rješenja gdje su prihvatili uđemo u sistemsko rješavanje ovog problema”, saopštio je sinoć premijer Milojko Spajić.

Spajić tvrdi da su prosvjetari prihvatili rješenje gdje će do 1. jula biti povećanje 10 odsto bruto zarade.

“Od početka školske godine povećanja će biti 17 odsto i to kumulativno”, rekao je Spajić.

Premijer je rekao da je sastanak sa GO Sindikata prosvjete bio živahan i produktivan.

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović je kazao da su načelno dobili predlog.

“Čekamo predlog u pisanoj formi. Nastavljamo sa štrajkom i u srijedu. Noćas smo konačno došli do neke formule. Čekamo da vidimo napismeno kako to izgleda”, saopštio je Božović novinarima nakon sastanka.

Komentarišući to što je država tužila Sindikat prosvjete zbog štrajka Božović je rekao da je shvatio ministarku da će povući tužbu.

Sastanku su prisustvovali i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđelom Jakšić Stojanović i ministar finansija Novica Vuković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.