Sin ubijenog pripadnika klana „Amerika“: Ko je Damjan Roganović, pripadnik kavačkog klana uhapšen u Holandiji?

0

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je zaplijenjeno 115 kilogram kokaina vrijednog 11 miliona evra, sin je Milana Roganovića, zvanog Rogo, koji je ubijen 7. juna 1997. ispred kafića „Fan“ na Senjaku.

– Osim Roganovića, u akciji policije uhapšen je i jedan od njegovih najbližih saradnika Vuk V., kom su lisice stavljene u Beogradu, zatim njegova sestra Jelena V., kao i Dušan P., Sanel Đ. i Đorđe S. D. Takođe, tužilaštvo je predložilo da Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara, i Luki K., koji su u bJekstvu, bude određen pritvor – podsjeća sagovornik.

Roganović je, kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo, pripadnik kavačkog klana. Njegov otac Milan, prema pisanju medija, bio je pripadnik klana „Amerika“, kojim je rukovodio Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac.

Kobne večeri, napadači su sačekali da Milan Roganović izađe iz lokala i sjedne u svoj „mercedes“, a onda u u njega ispalili više desetina hitaca iz dva oružja. Ubice kao ni naručioci nikada nisu zvanično otkriveni.

Kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, bila je jedna od najjačih sredinom devedesetih. Za njegovo ime vezivale su se brojne surove likvidacije. Prema pisanju medija, zbog ličnog sukoba Milan Roganović i Bojan Petrović učestvovali su u otmici i mučenju Voje Amerikanca. Spekulisalo se da je lično Rogo ispalio četiri metka u njegovo rame.

– Vojino tijelo nikada nije nađeno, ali su kružile glasine da je iskasapljen, a da su djelovi tijela bačeni u Dunav ili negdje zakopani. Jedino je pronađen njegov zapaljeni džip. Posle nestanka Raičevića 1997, počeo je surovi kriminalni rat na ulicama Beograda. Njegovi prijatelji navodno su krenuli u osvetnički pohod u kom je, kako se sumnja, stradao i Roganović – podsjeća sagovornik Kurira i dodaje da je njegov sin Damjan u to vrijeme imao tri godine.

Vuk boravio u iznajmljenom stanu

Vuk V., koji je kao član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje kokaina uhapšen u subotu u Beogradu, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branio se ćutanjem, saznaje Kurir.

Nakon saslušanja, zamjenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak da Vuku V. odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi ponovio krivično dijelo.

– Vuk V. državljanin je Srbije, ali živi u Luksemburgu i tamo mu je praktično cio život. U Beogradu je boravio u iznajmljenom stanu, u kom je i uhapšen – objašnjava sagovornik. Uhapšenima su zaplijenjeni laptopovi i mobilni telefoni s kriptovanom komunikacijom koji će biti vještačeni.

(Kurir.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.