Sin Suzane Mugoše primljen u SAJ: U momentu zaposlenja bio nesposoban!

2

Sin Suzane Mugoše, sudije Višeg suda, Novak, od 29. juna 2018. zaposlen je u Upravi policije, iako kako je kazao ministar Melvudin Nuhodžić, ne u stalnom radnom odnosu, na poslovima logistike u „elitnoj“ jedinici MUP-a SAJ-u.

Kako je pojasnio Nuhodžić, on je u februaru 2019. upućen na program za osposobljavanje i edukaciju za odrasle, što sasvim izvjesno upućuje na to da je zaposlen u SAJ-u, bio nesposoban za službu u momentu zaposlenja.

O kukavno sudstvo ugašeno, parafrazirao je danas Milan Knežević, poslanik DF, Vladiku Danila, aludirajući na stanje u crnogorskom pravosuđu, nakon neustavnog izbora Vesne Medenice po treći put na mjesto predjsednice Vrhovnog suda.

On je takođe kazao, da sve ono što se dešava u pravosuđu Crne Goer, najbolje pokazuje su sudovi postali eskpozitura DPS-a, koji po revolucionarnim metodama, i po nalogu Prve familije, se obračunavaju sa liderima DF-a.

Knežević je takođe ocijenio, da je apsurd očekivati bilo šta od ovakvog nelegitimnog i neustavnog Sudskog savjeta, koji je jednoglasno izabrao Vesnu Medenicu, tvrdeći da to nije ona iz 2007. godine, te kako je kazao, ne samo da su ušli u zonu krivično pravne odgovornosti, već smatra da bi nadležene medicinske ustanove trebalo da pregledaju sve članove Suskog savjeta, jer kako je kazao ljudi koji ne umiju da broje do 3, a odrasli su, zaslužuju specijalan tretman.

On je ministru Melvudinu Nuhodžiću postavio pitanje da li je Novak Mugoša, sin sudije Višeg suda zaposlen u SAJ-u, ko su bili članovi komisije koja ga je zaposlila, i od kojeg tačno datuma, je Mugoša počeo da prima platu po ovom osnovu?

U svom odgovoru Nuhodžić je kazao da je Novak Mugoša, upućen u školu za odrasle, iako je prvobitno zaposlen bio u SAJ-u od juna 2018, da bi u februaru 2019 upućen na program za osposobljavanje. I da će nakon tog završenog programa dobiti mogućnost da odradi pripravnički staž, ali samo u slučaju da prođe novi krug selekcije, koja podrazumjeva testiranja u ovkiru posebnih kriterijuma za rad u Upravi policije.

Nuhodžić je naglasio kako većina kandidata, odnosno 2/3 nijesu zadovoljili zahtjevne testove, fizičke, psihičke i zdravstvene, kao i testove opšteg znanja, ne znači ni da će svi polaznici ovog programa zasnovati rad u policiji.

Knežević je kazao, da ima informaciju da je Suzana Mugoša zvala upravo ministra Nuhodžića, i tražila od njega da joj se sin zaposli u SAJ. I on se zapošljava, kako je naveo 29. juna 2018, 15 dana prije nego će Mugoša potvrditi status svjedoka Saši Sinđeliću.

„I kažete da joj sin nije osposobljen da radi u SAJ-u, ali ste ga poslali na posebno školovanje za odrasle“, kazao mu je Knežević i dodao:

Znači, Suzana Mugoša za osuđujuću presudu od pet godina, dobija zaposlenje za sina u SAJ, istakao je Knežević.

2 Comments
  1. Vasilije komentariše

    Treba se zapitati je su li kriterijumi toliko rigorozni da ih 2/3 kandidata ne ispuni ili se radi o tome da ovi kandidati su iz redova drps redova i to iz redova fizičkih i psihičkih nemoralnih i izvitoperenih drpsovaca.

  2. Bato komentariše

    Debilčina…Pi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.