Sin Mihaela Šumahera: Mik očekuje da napreduje kao vozač i kao čovjek u Formuli 1

0

Vozač Hasa Mik Šumaher rekao je da je izuzetno uzbuđen zbog početka karijere u Formuli 1, ovog vikenda u trci za Veliku nagradu Bahreina.

Mik Šumaher će debitovati u Formuli 1 u nedjelju na stazi Sakir, 30 godina od prve trke i devet godina od posljednje trke njegovog slavnog oca, sedmostrukog šampiona Mihaela Šumahera.

“Naravno, ja sam super uzbuđen zbog prve trke u Bahreinu. Kada razmislim, prošlo je 30 godina od prve trke mog oca, a sada ja počinjem svoju. Uzbudljivo je to što sam u Formuli 1 i što ću se trkati. Srećan sam što sam konačno tu, što ću se trkati sa svima i pokazati potencijal radeći u sjajnom timu. Učiću i napredovaću kao vozač i kao čovjek”, rekao je Šumaher, prenio je Skaj.

On je u posljednje tri godine bio šampion Formule 2 i Formule 3, a ove sezone takmičiće se sa šestoricom vozača koji su se trkali protiv njegovog oca, uključujući i vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, koji je prošle godine izjednačio rekord Mihaela Šumahera od sedam šampionskih titula i pretekao ga po broju pobeda.

“Sve ih mnogo poštujem, kao vozače i kao ljude. Lepo je biti sa njima na stazi, među najboljih 20 vozača svijeta. Zaista sam srećan zbog toga. Zadovoljan sam kako se stvari sada odvijaju, blizu sam početka moje prve sezone u Formuli 1”, naveo je 22-godišnji njemački vozač.

Njegov stric Ralf se takođe takmičio u Formuli 1, kasnih devedesetih godina prošlog vijeka i u dvijehiljaditim i pobijedio je u šest trka.

Nova sezona Formule 1 počinje u nedjelju trkom za Veliku nagradu Bahreina, od 17 časova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.