Simović: Neka Vučić ostavi Crnu Goru na miru, znamo mi šta ćemo sa Crkvom!

2

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović reagovao je na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, naglašavajući da je to još jedna potvrda direktnog miješnja u unutrašnje stvari Crne Gore.

Vučić je u jutarnjem programu TV Prva, rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori, kako joj “ne bi oduzimali svetinje”, prenio Tanjug.

On je dodao da to nije prvi put da Vučić radi, ali da je ovog puta bilo neuobičajeno i brzo reagovanje predsjednika druge države, na izjavu direktora poreske uprave Crne Gore.

„On „velikodušno“ nudi plaćanje dugova SPC, kako kaže „da nam ne bi oduzimali svetinje“. O kojim svetinjama govori predsjednik Vučić?

Direktor poreske uprave je jasno saopštio da bi se u slučaju neizmirivanja dug Mitropoloije-crnogorsko primorske (MCP) eventualno naplatio sredstvima sa računa ili od njene imovine. Naravno, ne od vjerskih objekata, već od nekretnina kojima raspolaže na atraktivnim lokacijama.“

Primjer toga, navodi Simović, je Buljarici gdje je MCP tražila i dobila prenamjenu za 55 hiljada kvadratnih metara zemljišta za turističko-apartmanske namjene, a 737 kvadratnih metara služe za vjerske namjene, što bi značilo, pojašnjava potpredsjednik Vlade, da je 99,7 odsto za biznis, a 1,3 odsto za crkvu.

„U potpunosti sam saglasan sa dijelom izjave predsjednika Vučića da je “srpski nacionalizam pravio najviše štete i najviše problema srpskom narodu”. Na trenutak je to djelovalo kao naučena lekcija, da nije ubrzo za tim ponovio stare pokušaje falsifikovanja istorije koji podstiču velikosrpski nacionalizam – u posljednje vrijeme ponovo posebno usmjeren prema Crnoj Gori. „

Poručio je Vučiću da ostavi Crnu Goru na miru da samostalno uredi odnose države i MCP na dobro svih pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori. Simović tvrdi da će Crna Gora “te odnose urediti kako i pripada jednoj suverenoj i demokratskoj državi.

2 Comments
  1. Ljuta komentariše

    Simovic je omiljen medju stocarima….kad ga vidis jasno je zasto…pa istoriju CG zna bolje no Adjic

  2. dajo komentariše

    klaposerino,jadan si ti covjek i ministar.Grom te naglo pogodio.

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.