Sestra Duška Jovanovića: Laž je da je bilo šta provjeravano u Visbadenu, DAN je to namjerno plasirao ili bez provjere!

0

Sestra Duška Jovanovića, ubijenog vlasnika DAN-a, Danijela Pavićević demantovala je pisanje lista čiji je njen brat bio vlasnik i urednik da je u novoj istrazi, koju je SDT obustavio, bilo šta vještačeno u Visbadenu.

DAN je objavio da je vještačenje iz Visbadena pokazalo da nijesu tačne tvrdnje privatnog detektiva koji je sačinio izvještaj u kojem au Milo i Aco Đukanović označeni kao nalogodavci ubistva.

“Neistina je da su u Visbadenu bilo šta provjeravali. Takva neistina je plasirana bez provjere ili vjerovatnije – namjerno.
Provjeru navoda iz izvještaja privatnog detektiva Vučića Petrovića, u kojem je teško optužio najviše zvaničnike Crne Gore ali i neke iz Dana, između ostalih koji se pominju, vršio je organ Uprave policije – Forenzički centar Danilovgrad. Velika je razlika, prije svega u stepenu profesionalizma, između Instituta u Visbadenu i forenzičkog centra Danilovgrad. Pored toga, Institut u Visbadenu nema nikakvog interesa za prikrivanjem istine, a forenzički centar iz Danilovgrada možda i ima”, kazala je Pavićević u izjavi za Borbu.

Dodaje da imajući u vidu način na koji funkcionišu institucije u Crnoj Gori, koje koriste svoju moć za ostvarivanje političkih ciljeva partija na vlasti, “nemam baš razloga da vjerujem kako ovako strašnu istinu ne bi prikrile i time zaštitile nekoga”.

“Zbog toga sam i izrazila nepovjerenje u dopisu vrhovnom državnom tužiocu, kada me je obavijestio po članu Poslovnika Skupštine, da je angažovan centar u Danilovgradu.
Dakle, imam razloga da vjerujem, da je Forenzički centar iz Danilovgrada postupio po principu “vrana vrani oči ne vadi” i tako zaključio da su teške optužbe na račun poznatih osoba – neutemeljene”, kazala je Pavićević.

Petrović: Katnić mi unaprijed rekao da od istrage nema ništa

Povodom vijesti u medijima, da nalaz DNK vještačenja nije potvrdio da su u ubistvu urednika dnevnog lista DAN Duška učestovale osobe koje je naznačio u izvještaju, oglasio se i Vučić Petrović, koji je sačinio taj dokument.

“Skoro dvije godine sam radio na tom predmetu i sasvim sam siguran da sam dobro odradio, te da ostajem pri svim navodima koje stoje u izvještaju.

U detaljisanje se ne mogu upuštati zato što nemam pravo. Izvještajem raspolažu vlastodavac i SDT. Ja sam u svemu ovome faktički najamni radnik koji nikome ne želi zlo. Žao mi je što su se imena tih osoba našla na tom papiru ali nije do mene greška već do njih. Želim im sve najbolje, nije moje da im sudim.

To što je ovakav nalaz vještačenja može da bude iz više razloga i kombinacija, ali o tome sad na pamet ne mogu da govorim.

Iskoristio bih ovu priliku da kažem da su u SDT prilikom obavljanja razgovora u dva navrata, u avgustu i septembru 2016.godine, prema meni postupali veoma uljudno i profesionalno i GST Milivoje Katnić i njegova zamjenica Lidija Vukčević, tako da nemam primjedbi. Mada mi je, prisjećam se, u prvom razgovoru gospodin Milivoje Katnić malo zamjerio što sam mu “vruć krompir” ubacio u ruke i kazao da od ovoga vjerovatno neće biti ništa te da sam se uzalud pravio važan. Sad mi nije jasno da li je to bila prekognicija ili prejudiciranje gospodina Katnića? Smatrao sam da je bio bezazlen komentar jer ni njima nije lako funkcionisati u jednom patuljastom društvu kako je crnogorsko, u kome su državne institucije, posebno višega ranga, postavljene i rade na principu neke vrste vrzinog kola, što je notorna činjenica svakodnevno vidljiva”, kazao je Petrović u izjavi za Borbu.

Po tom izvještaju, u ubistvu Duška Jovanovića učestvovali su italijanski kriminalci Đordano Đuzepe, Antonino Priccoco i Gioele Carmelo Mangiola, dok je Damir Mandić bio saučesnik.

Đordano Đuzepe je ispalio smrtonosne hice u Duška Jovanovića. Priccoco i Carmelo su, kao i Đuzepe, članovi italijanske mafije “Sakra korona unita”. Motiv za ubistvo Jovanovića je bilo njegovo pisanje o švercu cigareta devedesetih godina.

U izvještaju piše, što je već objavljeno, da su nalogodavci braća Milo i Aco Đukanović, a da je novac za likvidaciju obezbijedio Stanko Subotić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.