Šest „pauk“ vozila od danas na ulicama Podgorice

0

U cilju suzbijanja nepropisnog parkiranja, koje je sve češće u našem gradu, pušteno je u rad novo specijalno motorno vozilo “pauk”, saopšteno je iz Službe za odnose Glavnog grada.

Kako su dodali, vozilo će u značajnoj mjeri unaprijediti obavljanje svakodnevnih aktivnosti Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada.

„S tim u vezi, saobraćajnice u Podgorici će od danas obilaziti šest pauk vozila raspoređenih u tri smjene“, istakli su iz Glavnog grada.

Primopredaja vozila izvršena je danas, a tim povodom direktor Uprave za inspekcijske poslove Branko Kovačević poručio je da je ovo još jedan pokazatelj da je služba na čijem je čelu ozbiljna u namjeri da komunalni red kada je u pitanju parkiranje vozila bude na mnogo većem nivou nego što je to bio slučaj do sada.

Novo vozilo proizvođača DAF- TRUCKS LF 180 FA ima specijalnu hidrauličnu dizalicu za podizanje motornih vozila, kao i pauk nadogradnja ANP Fild.

Vrijednost navedene nabavke je 123,966,94 hiljada evra bez PDV-a (iznos PDV-a 26.033,06 evra), i u tenderskoj proceduri je nabavljen od ponuđača “PEGASUS” d.o.o. Cetinje.

Specijalno motorno vozilo „pauk“ je konstruisano da podiže teret do pet tona, sa maksimalnom udaljenosti od 8,19 metara.

Sam raspon hidraulične dizalice omogućava izmještanje onih nepropisno parkiranih vozila koja su udaljena od same ivice kolovoza ili trotoara i nalaze se iza neke prirodne ili vjestačke prepreke. Propisana nosivost omogućiće izmještanje i težih terenskih vozila.

„Još jednom apelujemo na sve vozače da budu savjesni i propisno parkiraju svoja vozila na mjestima koja su za to predviđena“, poručili su iz Glavnog grada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.