Senegalci kivni na sudije: Ubili ste nas, korumpirani ste

0

Mnogo bure digilo se posle meča osmine finala Kupa afričkih nacija u kojem je domaćin završnog turnira Obala Slonovače posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala Senegal.

Senegal je već u osmini finala predao krunu šampiona Afrike. Ova selekcija je posle jedanaesteraca eliminisana iz daljeg toka takmičenja na Kupu Afričkih nacija, pa neće braniti titulu osvojenu pre dve godine u Kamerunu.

Senegalci su još od četvrtog minuta tog meča imali prednost protiv Obale Slonovače, golom Dijaloa. I da nije bilo penala u 86. minutu, koji je iskoristio za izjednačenje i produžetke Kesi, vjerovatno bi Senegal zaigrao u četvrtfinalu.

Ovako, domaćin se izvukao, stigao do jedanaesteraca, a tu je presudio promašaj u trećoj seriji Nijakatea. Za veliko slavlje domaćina na punom stadionu u gradu Jamusukro.

Imali su šta posle meča da kažu Senegalci. Bili su besni zbog suđenja, bijesni na organizatore turnira. A u tome je prednjačio fudbaler Monaka Krepin Dijata.

Ubili ste nas. Korumpirani ste. Zadržite vaš Kup Afričkih nacija“, poručio je ovaj fudbaler domaćinima, prilikom napuštanja stadiona, a sve to su zabilježile brojne novinarske ekipe pored terena.

Dijata je bio bijesan zbog situacija se početka drugog poluvremena, kad je Ismaila Sar pao u šesnaestercu Obale Slonovače, ali gabonski sudija Pjer Ačo se nije udostojio da pogleda snimak na ekranu i da konstultuje VAR.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.