Senegal u suzama, Slave Kolumbija i Japan:Žuti kartoni odredili plasman

Senegal u suzama, Slave Kolumbija i Japan:Žuti kartoni odredili plasman

Drama oko prolaska u osminu finala je trajala do poslednjeg sekunda mečeva trećeg kola. Visili su Kolumbija, Senegal i Japana, a izvsilli su Senegalci. Zbog fer-plej tabele jer su u ostalim parametrima po bodovima i golovima bili izjednačeni sa Japancima! Ali dva žuta kartona više su ih koštala ispadanja sa Mundijala i na neslavan način su ispisali istoriju fudbala. Kao najmaleroznija reprezentacija ovog prvenstva. Šteta… Baš šteta što je neki od ova tri tima morao da ispadne jer su po prikazanoj igri svi zaslužili da prođu grupu, ali je Senegal ispao zahvaljujući porazu od Kolumbije.
Otkad je svijeta i vijeka, Japanci su poznati po disciplini, a danas im se to, kao nikada prije, isplatilo i u fudbalu. Japan je u Volgogradu izgubio od Poljske sa 1:0 u poslednjem kolu H grupe Mundijala, ali je prošao dalje zahvaljujući manjem broju žutih kartona u odnosu na direktnog konkurenta Senegal.
Obije reprezentacije takmičenje u grupi završile su sa po četiri boda, ali su Senegalci ukupno sakupili šest, a Japan četiri žuta kartona! Prvi put u istoriji da je putnik u osminu finala odlučen na osnovu ovog kriterijuma.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *