Selektor Danske: Bolje je da budemo treći i izbjegnemo Njemačku

0

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjumland kaže da bi više volio da njegov tim bude treći nego drugi u grupi, a razlog je – težina protivnika u osmini finala Evropskog šampionata.

Engleska ima četiri boda, Danska i Slovenija po dva, a Srbija jedan, pred poslednje kolo u utorak od 21.00 sat: Engleska – Slovenija i Danska – Srbija.

Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mjesto. Dobijemo dodatno vrijeme za odmor i izbjegnemo Njemačku. Voljeli bismo da dobijemo Srbiju i budemo drugi, ali ako završimo kao treći nije nam ništa gore s obzirom na to da možemo da se plasiramo u osminu finala“, rekao je selektor Danske i dodao:

Mislim da bi nam remi bio dovoljan, ali ne želimo da igramo na to. Moramo da izađemo i dobijemo utakmicu. Vjerujem da će Engleska pobijediti Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna da osvojimo drugu poziciju, ali isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da odemo dalje kao treći“.

Hjumland kaže da sadašnji format takmičenja, u kojem prolaze dalje i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, ostavlja dosta prostora za kalkulacije.

Najviše sam za to da imamo grupe sa po četiri tima iz koje dalje idu dvije najbolje plasirane ekipe“.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.