Selaković: Vučić predano radi za Srbiju i njen narod!

1

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je da je predsednik Aleksandar Vučić na izborima osvojio 7,3 puta više glasova u dijaspori u odnosu na izbore 2017. godine.

To je, kako je rekao, neverovatan skok i potvrda podrške radu i zastupanju interesa Srbije, koja se na velika vrata vratila na svetsku i evropsku scenu i na listu kredibilnih država.

Selaković je rekao da je u dijaspori bilo prijavljenih nešto manje od 40.000 birača kojima je bilo omogućeno glasanje na više od 70 mesta i da je Vučić pobedio i tamo gde niko nije očekivao.

Prema njegovim rečima, među gradovima gde je Vučić odneo pobedu su Vašington, Abu Dabi, Beč, Cirih, Pariz, Budimpešta, Bukurešt, Sofija, Berlin i Diseldorf.

Selaković je naveo i da je Vučić ostvario ubedljivu pobedu i u državama bivše Jugoslavije, a da to pokazuju rezultati izbora u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, Crnoj Gori i Hrvatskoj – u Vukovaru, Doboju, Drvaru, Banjaluci.

„To je pobeda za ponos, i to pokazuje koliko Srbi, gde god živeli, osećaju ovu pobedu kao svoju, pobedu Srbije“, rekao je Selaković.

Selaković smatra da je predsednik Vučić ostvario istorijsku pobedu, da je političar koji je aktivno na vlasti od 2012. godine i koji je svaki put na izborima dobijao sve veći broj glasova, što je nagrada za rezultate i izraz zahvalnosti građana.

Podsetio je da je predsednik dobio brojne čestitke svetskih zvaničnika na izbornoj pobedi.

Poručio je da Vučićeva politika garantuje mir i stabilnost, a da se u vreme kada je čitav svet jedno veliko trusno područje, vidi koliko mir i stabilnost nedostaju u mnogim državama.

Selaković je naglasio da je najvažnije da su izbori protekli u demokratskoj, fer i potpuno transparentnoj atmosferi.

„Izbori su čisti kao suza, sprovedeni u demokratskom duhu i time je Srbija pokazala da je mirna, prosperitetna država, jer građani donose odluke ko će biti predsednik, ko će biti vladajuća većina“, rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, Vučić je ubedljivo pobedio i tamo gde žive pripadnici nacionalnih manjina, i u Subotici i u Priboju.

„Imali smo otvoreno biračko mesto u našoj ambasadi u Sofiji i više od 80 odsto glasova dobio je Vučić, 85 odsto onih koji su glasali su pripadnici bugarske nacionalne manjine, oni su Vučića oberučke podržali“, rekao je Selaković.

Povodom kritika koje je na račun izbora u Srbiji iznela izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo i Metohiju Viola fon Kramon, Selaković je rekao da svako ima pravo da bude tužan kad mu se nešto ne dopada, ali da kada građani Srbije daju svoj glas, izađu na izbore i kažu koga žele da vide na mestu predsednika, u vladi i na lokalnom nivou vlasti, to je svetinja.

Kako je rekao, Violi fon Kramon ne smeta to što Srbima na Kosovu i Metohiji nije bilo dozvoljeno da izađu na glasanje u pokrajini, već svojim izjavama i delovanjem pokazuje da joj nije stalo do zaštite prava Srba i drugih nealbanaca u pokrajini.

Selaković je naveo da Viola fon Kramon koristi svaku priliku da napada Srbiju i predsednika i borbu za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, ali da to nije razlog da joj na svaki njen napad i besmislenu izjavu žestoko ne odgovorimo, jer znamo šta branimo i koliko je važno da se na svakom mestu borimo za zaštitu naših interesa na Kosovu i Metohiji.

Selaković je dodao da odluka Aljbina Kurtija da se ne dozvole izbori na Kosovu i Metohiji nije ništa drugo nego logična posledica činjenice da se njemu i njegovoj vladi neograničeno toleriše jednostrano ponašanje, a da je Pandorinu kutiju otvorila podrška albanskom separatizmu 2008. godine kada su sponzori takozvane kosovske nezavisnosti podržali separatizam.

„Tada im nije smetala promena granica i separatizam, oni su tada to podržali. Promovišete dijalog, a dođe neko ko ne zarezujući nikoga, donosi odluke koje su suprotne duhu demokratije, dijaloga i dogovora oko ključnih stvari i 16. januara zabrane održavanje referenduma, a 3. aprila izbore“, rekao je Selaković.

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Vi ste banda mafijasa kakvu Srbija nikad nije imala na svom celu !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.