Selaković: Spas srpske snage leži u jedinstvu i slozi

0

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Irinejem i vladikama u Patrijaršiji donio je više ohrabrenja i za naš narod i za našu državu”, ocijenio je danas generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, jučerašnji razgovor predsjednika Vučića sa članovima Sabora SPC.

– Kao narod i kao država negdje smo ohrabreniji i jači posle tog susreta predsjednika i predstavnika svetovne i duhovne vlasti, koji je svima bio potreban. Dobro je što je do njega došlo jer u suprotnom, kada se oni koji predstavljaju državu i crkvu po međima proganjuju i kritkuju, likuju oni koji nam ne misle dobro – rekao je Selaković za Tanjug.

Kaže da je to bila odlična prilika da se čuju različita mišljenja, da vladike predsjedniku postave pitanja, ali i da se vidi sa kojom energijom, srčanošću i upornošću predsjednik zastupa interese srpskog naroda i srpske države.

On podsjeća da je predsjednik Vučić poziv patrijarha iskoristio da iznese situaciju po pitanju KiM i ozbiljnih spoljnopolitičkih izazova sa kojim se suočava na sastancima sa predstavnicima najmoćnijih zemalja današnjice, kao i da otkloni svaku vrstu dilema o tim pozicijama i našoj državnoj politici.

A jedan od od zaključaka nakon sastanka, kaže on, bio je taj – da spas i težište srpske snage zaista leži u jedinstvu i slozi, rekao je Selaković.

– Jedinstvo ne znači da svi mislimo isto već je potreban jedinstven stav da se za KiM mora boriti maksimumom snaga – rekao je Selaković.

On je interpretirao riječi jednog vladike, koji je zamolio predsjednika da shvati da je zadatak crtkve jedno, a države drugo, da crkva brine o spasenju ljudski duša, a država da građanima obezbijedi najbolje uslove za život.

– Nama kao crkvi granice su apstraktan i relativan pojam, državi su važne. Molim Vas sve što ste ovde čuli koristite da Vas ojača u borbi koji vodite… Slušao sam ovdje decenijama o čvrstim pozicijama o Krajini, Crnoj Gori… a onda smo mirno gledali kako sve to odlazi, kako Srbija nestaje sa tih prostora i nismo učinili ništa – parafrazirao je Selaković riječi jednog vladike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.